MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED

MSI lansează astăzi la CES 2020 Creator 17, primul laptop din lume cu o tehnologie revoluționară: panoul cu tehnologie Mini LED, care poate oferi o precizie extraordinară a culorilor și o excelentă calitate a imaginii.

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED

Mini LED este o tehnologie ce are potențialul de a fi utilizată pe toate afișajele electronice. Are o structură mai simplă, cu performanțe mai bune, combinând toate punctele forte ale altor tehnologii de afișare.

Până acum, Mini LED a fost folosită doar la unele televizoare, însă producătorii de afișaje de talie mondială și-au mutat atenția către Mini LED, iar valoarea sa estimată pe piață a atins uluitoarea cifră de 1 miliard de dolari și este de așteptat să fie adoptată de o varietate de industrii pe parcursul următorilor ani, de la laptopuri la smartphone-uri.

Creator 17 are un ecran ce redă o imagine HDR 4K și o luminozitate maximă de 1.000 nits. Tehnologie Mini LED.permite 240 de zone de control local al luminozității, oferind imagini vibrante cu nuanțe luminoase de alb, negru mai profund și imagini mai detaliate și mai clare.

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED -standarde

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED -standarde

Ecranul Mini LED al noului Creator 17 este, până acum, singurul display de laptop care poate atinge standardul HDR 1000 și o iluminare de 1000 nits. Acesta este de cel puțin două ori mai luminos fața de restul ecranelor LED sau OLED obișnuite.

Pe lânga rezolutia 4K, Creator 17 are un gamut larg de culoare de 100% DCI-P3 pentru a oferi o precizie a culorilor cât mai aproape de realitate. O caracteristică suplimentară, importantă pentru creatori, este faptul că noul laptop acceptă atât spațiul de culoare DCI-P3, cât și Display P3, oferind utilizatorilor flexibilitate maximă pentru o varietate de scenarii.

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED -ldeic

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED -ldeic

Practic la Creator 17 iluminarea oferita de Mini LED este mai subțire, miniaturizată și structurată, ceea ce duce la uniformizarea emisiilor de lumină într-un grad mai mare decât la predecesorii săi.

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED-1

MSI Creator 17, primul laptop cu ecran Mini LED

În afară de display-ul Mini LED, noul laptop MSI Creator 17 este subțire și puternic, oferind putere de procesare CPU și GPU de ultimă generație, porturi complete pentru laptop, inclusiv primul port Type-C care acceptă reproducerea de imagini 8K pe un afișaj extern. Creator 17 este, de asemenea, echipat cu cel mai rapid cititor de carduri din lume UHS-III ce atinge o viteză de până la 624 MB pe secundă. În plus, portul Thunderbolt poate asigura până la 27W (9V/3A) pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile.

Eu unul sunt tare curios care va fi prețul lui MSI Creator 17 când va ajunge  în magazine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.