Samsung lansează SmartThings Find, o nouă modalitate prin care îţi poţi localiza dispozitivele Galaxy chiar şi dacă sunt offline

SmartThings Find este un nou serviciu pe care Samsung il lanseaza, serviciu prin care utilizatorii își pot localiza rapid și ușor dispozitivele Galaxy. Noul serviciu utilizează tehnologiile Bluetooth Low Energy (BLE) și Ultra-Wideband (UWB) pentru a le facilita utilizatorilor procesul de căutare a smartphone-urilor Galaxy, a tabletelor, a ceasurilor inteligente și a căștilor. Acesta este disponibil pe dispozitivele ce dispun de Android 8 sau versiuni mai noi.

Samsung lansează SmartThings Find, o nouă modalitate prin care utilizatorii își pot localiza rapid și ușor dispozitivele Galaxy chiar şi dacă sunt offline

Samsung lansează SmartThings Find, o nouă modalitate prin care utilizatorii își pot localiza rapid și ușor dispozitivele Galaxy chiar şi dacă sunt offline


Utilizând cele mai noi tehnologii BLE și UWB, SmartThings Find va contribui foarte mult la diminuarea stresului în momentul căutării dispozitivelor Galaxy pierdute. Dispunând de un avantaj suplimentar prin utilizarea tehnologiei AR împreună cu hărțile și suportul audio, SmartThings Find reprezintă o soluție vizuală eficientă prin care utilizatorii își pot localiza cu ușurință dispozitivele preferate. Acesta este doar un prim exemplu din categoria noilor experiențe mobile importante pe care tehnologia UWB le va pune la dispoziție oamenilor din întreaga lume.


Jaeyeon Jung, Vice President and Head of SmartThings Team, Mobile Communications Business at Samsung Electronics

Pentru a putea utiliza noul serviciu este nevoie să instalezi si să te înregistrezi cu acelaşi cont, folosind aplicaţia SmartThings. Astfel utiliyatorii își pot găsi nu doar telefoanele sau tabletele Galaxy, dar si ceasurile de tip smartwatch sau fiecare cască individuală din pereche.

Funcţia interesantă a acestui nou serviciu este Off-the-Grid, funcţie care faciliteaza detectarea dispozitivului pirdut chiar dacă acesta este offline. Acest lucru se datorează rețelei de utilizatori SmartThings, care pot ajuta la găsirea dispozitivelor pierdute prin utilizarea în siguranță a propriilor device-uri. Dacă un dispozitiv a fost offline timp de 30 de minute, acesta produce un semnal BLE care poate fi recepționat de oricare smartphone sau tabletă Galaxy din apropiere. Dacă vă raportați dispozitivul ca fiind pierdut prin SmartThings Find, smartphone-urile sau tabletele Galaxy din vecinătatea device-urilor pierdute pot alerta serverul SmartThings cu privire la locația acestora, care la rândul său va anunța deținătorul. Toate datele utilizatorului SmartThings Find sunt criptate și protejate, locația dispozitivului pierdut fiind dezvăluită doar proprietarului acestuia.

Localizarea dispozitivului pierdut este acum mult mai ușor de efectuat prin intermediul indicațiilor integrate direct pe hartă și prin capacitatea de a „apela” acest dispozitiv pentru a-l găsi mai repede. Când pierdeți un device, puteți pur și simplu să deschideți SmartThings Find de pe smartphone sau tabletă și să selectați dispozitivul pe care doriți să îl localizați. Smartphone-ul va arăta apoi locația exactă a dispozitivului pe hartă. Atunci când utilizatorul se află în apropierea dispozitivului pierdut, acesta poate opta ca dispozitivul să fie apelat sau doar localizat, utilizând funcția Search Nearby bazată pe tehnologia AR , care afișează o grafică color care crește în intensitate atunci când utilizatorul se apropie de device.

Noua funcţie SmartThings Find va fi disponibilă începând de astăzi printr-o actualizare de software pentru aplicația SmartThings, pentru smartphone-urile și tabletele Galaxy care rulează Android 8 sau o versiune mai recentă la nivel global .

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.