Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorAi uitat parola de logare in Windows 7 si singura optiune pentru tine este reinstall de windows, dar nu vrei sa pierzi informatiile si setarile existente pe cont? Ai nimerit bine, pentru ca mai ai o sansa.

Suntem oameni si evident se mai intampla sa uitam lucruri, inclusiv parola de utilizator de la Windows.

Sunt ceva optiuni de recuperare atunci cand se intampla sa uitam parola:
– folosirea unui alt utilizator cu drepturi de administrator, chiar si una din retea (de domeniu)
– daca initial ai folosit functia  “Create a password reset disk”

– folosirea unui CD/DVD/USB botabil cu diverse aplicatii care pot reseta parolele utilizatorilor, cum ar fi Hiren…dar nu tot timpul le avem la indemana si suntem pusi in situatia in care sa ne descurcam cu ce avem…adica cu nimic, sau mai axact sa ne folosim doar de Windows/PC.

Mai jos veti gasi un tutorial unde puteti afla cum se poate reseta/schimba/modifica parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator. Sper sa-mi fac timp pentru a face si o demonstratie video, pe care o voi atasa la articol.

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator

1).  Oprirea fortata a PC-ului
Primul pas este sa intram “Launch Startup Repair (Recommended)“. Cum? Fortati oprirea Sistemului, mai exact apasati butonul fizic de reset sau power in timp ce Windows-ul porneste. Atentie!!! Windows-ul va intra in modul Startup Repair doar daca Windows-ul este oprit fortat, in timp ce porneste Windows-ul si nu cand este deja pornit.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator2). Pornirea in “Launch Startup Repair (Recommended)”
Dupa ce selectem “Launch Startup Repair (Recommended)“, apasam tasta Enter si asteptam. Windows-ul va intra in Startup Repair incercand sa repare singurel “problema”.

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorAici trebuie sa avem putina rabdare, asta pentru ca va dura pun pic pana va aparea o noua fereastra unde suntem intrebati daca dorim sa restauram sistemul folosind Windows Restore. Aici selectam Cancel si va continua sa repare o perioada pana la urmatorul pas. Si la acest pas trebuie sa avem rabdare, asta pentru ca poate sa dureze cateva minute.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator3). Deschidere Notepad
Intr-un final Startup Repair renunta sa repare automat, pentru ca evident nu poate. Astfel va fi afisata o noua fereastra in care evidentiaza acest lucru si incearca sa detalieze tentativele esuate. Pentru ca suntem curiosi selectam sageata “View problem details”.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorLa ultima linie din detalii selectam link-ul care deschide “local privacy statement“, un fisier text care il va deschide cu Notepad. Nu ne intereseaza fisierul, doar sa ne folosim de Notepad.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator4). Redeumire fisere cmd si sethc
Folosindu-ne de meniul lui Notepad selectam File/Open.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorSe va deschide o noua fereastra cu ajutorul caruia navigam frumusel folosind “Look in“. Cautam “Local Disk” D, dupa care navigam pana la D:\Windows\System32, iar la “Files of Type” alegem “All Files” in loc de “Text Documents (.txt)” file, iar aici vom cautam pe rand:
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator– fisierul sethc (atentie!!! este posibil ca in unele cazuri extensia sa fie vizibila, iar fisierul pe care trebuie sa-l gasim este sethc.exe). Il redenumim, NU-l stergem, pentru ca la final trebuie sa-l lasam cu denumirea initiala. Deci il selectam si apasam F2,sau cu click dreapta/rename, pentru al redenumi in sethc_bak.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator– cautam si la fisierul cmd caruia ii vom face o copie,
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administratordupa care il vom redenumi in sethc si selectam Cancel
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administratorsi inchidem toate ferestrele pana ajungem la cea Startup Repair si selectam Finish, urmand sa reporneasca sistemul.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator5). Logarea fara parola in command prompt

Calculator va reporni normal ajungand pana la ecranul de logare. Apasam de mai multe ori (5 ori) pe tasta Shift, pana apare o noua fereastra de cmd (command prompt), unde veti constata ca sunteti deja logati in sistem.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator6). Resetarea parolelor windows 7 folosind Command Prompt
Daca intre timp uitati si numele de utilizator aveti la indemana comanda de mai jos care va afisa toti utilizatorii existenti in sistem.
net user
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator
Acum putem reseta parola unui utilizator folosind comanda de mai jos, dupa care este solicitata introducerea unei noi parole, de 2 ori:
net user admin *
Unde admin se presupune ca este numele de utilizator caruia vrem sa-i resetam parola. Evident putem reseta/schimba parola tuturor conturilor existente.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorDupa resetarea parolei putem inchide fereastra de Command Prompt si ne putem loga folosind noua parola.

7). Finalizarea prin redeumirea fisierului sethc_bak in sethc
Acum pentru a finaliza trebuie sa refacem redenumim fisierul initial sethc. Pentru asta trebuie sa repetem pasii de la punctele 1). la 4). si stergem noul fisier sethc, iar fisierul sethc_bak il redenumim in sethc.

Related Post
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cel.ro