Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator

Ai uitat parola de logare in Windows 7 si singura optiune pentru tine este reinstall de windows, dar nu vrei sa pierzi informatiile si setarile existente pe cont? Ai nimerit bine, pentru ca mai ai o sansa.

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorSuntem oameni si evident se mai intampla sa uitam lucruri, inclusiv parola de utilizator de la Windows.

Sunt ceva optiuni de recuperare atunci cand se intampla sa uitam parola:
– folosirea unui alt utilizator cu drepturi de administrator, chiar si una din retea (de domeniu)
– daca initial ai folosit functia  “Create a password reset disk”


Vezi si articolul unde poti afla cum se poate recupera parola de Windows 10, chiar si pentru contul Administrator.


– folosirea unui CD/DVD/USB botabil cu diverse aplicatii care pot reseta parolele utilizatorilor, cum ar fi Hiren…dar nu tot timpul le avem la indemana si suntem pusi in situatia in care sa ne descurcam cu ce avem…adica cu nimic, sau mai axact sa ne folosim doar de Windows/PC.

Mai jos veti gasi un tutorial unde puteti afla cum se poate reseta/schimba/modifica parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator. Sper sa-mi fac timp pentru a face si o demonstratie video, pe care o voi atasa la articol.

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator

1).  Oprirea fortata a PC-ului
Primul pas este sa intram “Launch Startup Repair (Recommended)“. Cum? Fortati oprirea Sistemului, mai exact apasati butonul fizic de reset sau power in timp ce Windows-ul porneste. Atentie!!! Windows-ul va intra in modul Startup Repair doar daca Windows-ul este oprit fortat, in timp ce porneste Windows-ul si nu cand este deja pornit.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator2). Pornirea in “Launch Startup Repair (Recommended)”
Dupa ce selectem “Launch Startup Repair (Recommended)“, apasam tasta Enter si asteptam. Windows-ul va intra in Startup Repair incercand sa repare singurel “problema”.

Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorAici trebuie sa avem putina rabdare, asta pentru ca va dura pun pic pana va aparea o noua fereastra unde suntem intrebati daca dorim sa restauram sistemul folosind Windows Restore. Aici selectam Cancel si va continua sa repare o perioada pana la urmatorul pas. Si la acest pas trebuie sa avem rabdare, asta pentru ca poate sa dureze cateva minute.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator3). Deschidere Notepad
Intr-un final Startup Repair renunta sa repare automat, pentru ca evident nu poate. Astfel va fi afisata o noua fereastra in care evidentiaza acest lucru si incearca sa detalieze tentativele esuate. Pentru ca suntem curiosi selectam sageata “View problem details”.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorLa ultima linie din detalii selectam link-ul care deschide “local privacy statement“, un fisier text care il va deschide cu Notepad. Nu ne intereseaza fisierul, doar sa ne folosim de Notepad.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator4). Redeumire fisere cmd si sethc
Folosindu-ne de meniul lui Notepad selectam File/Open.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorSe va deschide o noua fereastra cu ajutorul caruia navigam frumusel folosind “Look in“. Cautam “Local Disk” D, dupa care navigam pana la D:\Windows\System32, iar la “Files of Type” alegem “All Files” in loc de “Text Documents (.txt)” file, iar aici vom cautam pe rand:
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator– fisierul sethc (atentie!!! este posibil ca in unele cazuri extensia sa fie vizibila, iar fisierul pe care trebuie sa-l gasim este sethc.exe). Il redenumim, NU-l stergem, pentru ca la final trebuie sa-l lasam cu denumirea initiala. Deci il selectam si apasam F2,sau cu click dreapta/rename, pentru al redenumi in sethc_bak.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator– cautam si la fisierul cmd caruia ii vom face o copie,
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administratordupa care il vom redenumi in sethc si selectam Cancel
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administratorsi inchidem toate ferestrele pana ajungem la cea Startup Repair si selectam Finish, urmand sa reporneasca sistemul.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator5). Logarea fara parola in command prompt

Calculator va reporni normal ajungand pana la ecranul de logare. Apasam de mai multe ori (5 ori) pe tasta Shift, pana apare o noua fereastra de cmd (command prompt), unde veti constata ca sunteti deja logati in sistem.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator6). Resetarea parolelor windows 7 folosind Command Prompt
Daca intre timp uitati si numele de utilizator aveti la indemana comanda de mai jos care va afisa toti utilizatorii existenti in sistem.
net user
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator
Acum putem reseta parola unui utilizator folosind comanda de mai jos, dupa care este solicitata introducerea unei noi parole, de 2 ori:
net user admin *
Unde admin se presupune ca este numele de utilizator caruia vrem sa-i resetam parola. Evident putem reseta/schimba parola tuturor conturilor existente.
Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul AdministratorDupa resetarea parolei putem inchide fereastra de Command Prompt si ne putem loga folosind noua parola.

7). Finalizarea prin redeumirea fisierului sethc_bak in sethc
Acum pentru a finaliza trebuie sa refacem redenumim fisierul initial sethc. Pentru asta trebuie sa repetem pasii de la punctele 1). la 4). si stergem noul fisier sethc, iar fisierul sethc_bak il redenumim in sethc.

Related Post
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on TumblrShare on StumbleUpon

33 Replies to “Recuperare parola de Windows 7, chiar si pentru contul Administrator”

 1. Andreea Paraschiv

  Buna!
  Am urmat pasii pentru recuperarea parolei si a mers totul in regula cu exceptia pasului 7.
  Nu resusesc sa redenumesc fisierul sethc_bak in sethc pe ca nu am trustedinstaller. este vreo problema daca il las asa?
  Multumesc frumos!

  Reply
  1. VastITVastIT Post author

   Salut Andreea, este nevoie de fisierul initial. Daca a mers sa-l redenumesti initial (la pasul 4), trebuie sa te lase si acum…dar inainte trebule sa stergi noul fisierul “sethc”, cel pe cel care l-ai creat temporar.
   Totusi, daca ai sters noul fisier “sethc” si tot nu te lasa sa-l redenumesti, este posibil sa fie de la drepturile de acces. Sunt situatii cand “trustedinstaller” este owner al fisierului si trebuie sa schimbi dreturile de acces. In link-ul de mai jos iti arata cum sa schimbi drepturile si sa scapi de trustedinstaller.
   https://www.youtube.com/watch?v=rGGImf6_S9Y

   Reply
 2. Lora

  Am urmat pasii, insa cand ajung la resetarea parolei nu pot scriu, apas pe taste si nu se scrie nimic. Cum pot face sa apara scrisul sau sa scriu?

  Reply
 3. Dany

  totul a mers ok pana la punctul 5. Apasand shift (am incercat si de 5 ori, si sa il tin apasat in continuu)…nu functioneaza si nu imi apare fereastra neagra de cmd si nu pot merge mai departe

  Reply
  1. VastITVastIT Post author

   Nu trebuie tinut apasat, doar apasi rapid de 5 ori.
   Dar iti apare Sticky Keys? Daca da, inseamna ca nu ti-a iesit ceva la pasul 4, cu redenumire fiserelor cmd si sethc.
   Smecheria este ca tasta shift apasata de mai multe ori, activeaza Sticky Keys executand fisierul sethc.exe. La pasul patru se redenumeste fisierul cmd.exe in sethc.exe si practic porneste cmd-ul si nu Sticky Keys.

   Reply
  1. VastITVastIT Post author

   Salut Vlad, daca ai Windows 7 sau 8 trebuie sa opresti fortat calculatorul (din buton), inainte ca acesta sa porneasca in Windows.

   Reply
 4. Mona

  Va rog sa imi spuneti si mie cat trebuie sa astept la pasul 2? Am stat mai bine de 10 minute si nu trece la pasul urmator. Imi spune permanent “Attempting repairs…”

  Reply
 5. Marian

  Buna. Desi, la pasul 2, selectez optiunea cancel, intr-un final (dupa 15-20 min) system recovery reuseste imposibilul si remediaza situatia. Am vreo solutie? Multumesc

  Reply
  1. VastITVastIT Post author

   Salut Luminita, incearca sa apasi de 6-7 ori poate reusesti. Daca nu merge, este posibil sa nu-ti fi iesit ceva la punctul 4, cu redenumirea lui cmd.exe in sethc.exe.

   Reply
 6. Gary

  A mers totul din prima! Foarte util, am urmat toți pașii si nu a fost nici-o problema , mai ales după ce am mai citi comentariile aferente! Mii de mulțumiri!

  Reply
 7. Gabi Munteanu

  Salut.Am ajuns la resetarea parolei din command prompt ..Imi arata 3 useri :Administrator,Guest si User.Am scris net user admin ,net user administrator.net user guest si tot nu imi apare sa resetez parola.

  Reply
   1. Cristina

    Buna, am incerrcat dar de fiecare data in loc de setarea de launch startup repair imi da inca alte 3 pentru safe mode diferite si start windows normally…eu cand il inchid tin apasat pe butonul de restart si astept sa apara fereastra aia…singura problema e ca nu imi da launch startup repair…
    imi cer scuze pentru insistente …

    Reply
    1. VastITVastIT Post author

     Incearca sa il opresti din butonul de Power (ti apasat 5-6 secunde). Daca nici asa nu merge incearca sa pornesti cu un CD/DVD de Windows 7, iar in pagina de instalare alegi “Repaire your computer”, dupa care la urmatoarea fereastra “Startup Repair”.

     Reply
 8. Gabriel

  am urmat toti pasii.
  idea e ca useri care apar in fereastra de cmd nu corespund cu useri afisati in iconitele de logare windows.

  asa ca dupa resetarea parolelor nu ma pot loga.
  exista vreo problema.
  mentionez ca am schimbat workgrupul dupa ce acest terminal a fost intr-o retea configurata AD.

  Reply
  1. VastITVastIT Post author

   Salut Gabriel,
   Este posibil ca tu sa fi stiut de utilizatorii de AD (“useri afisati in iconitele de logare”), iar comanda net user din CMD iti afiseaza doar utilizatorii locali ai sistemului de oparare.
   Deci nu poti schimba/reseta o parola de AD in acest mod. Foloseste un utilizator local.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *