Black Friday 2016 – V-ati pregatit lista de produse?

black friday magazine participanteNu mai este mult, cam o luna si vine cea mai asteptata campanie de reduceri, Black Friday 2016.

Daca stau bine sa ma gandesc la ceea ce s-a intamplat in ultimii 2 ani,  poate si mai putin de o luna, pentru ca o parte dintre magazine fura startul.

In mod normal, ultima vineri din luna noiembrie (vinerea neagra) este ziua in care sunt cele mai mari reduceri din an. In Romania insa, conceptul de Black Friday a fost introdus de catre eMAG, dar cu o saptamana mai devreme. Astfel, daca este sa ne luam dupa ce s-a intamplat in ultimii ani de Black Friday, eMAG orgnizeaza Black Friday 2016 in data de 18 Noiembrie.

Ca de fiecare data, interesul este unul major, atat din partea comerciantilor care spera sa aiba vanzari record, cat si din partea noastra, a clientiilor care speram sa vedem reduceri cat mai bune la produsele dorite. Pentru asta trebuie sa va pregatiti din timp si sa va faceti o lista de produse pe care doriti sa le achizitionati.

Ca sa fiu sincer si eu am o mini-lista, eu  imi doresc un televizor smart de peste 110 cm, pustiul meu isi doreste o super tastatura de gaming cu luminite, iar jumatatea mea si-ar dori un mixer cu bol.

Asa cum v-am obisnuit in fiecare an, am intocmit o lista cu recomandari (le gasiti mai jos) care sa va ajute in cazul in care vreti sa achitionati produse in timpul campaniei de Black Friday 2016.

In afara recomandarilor enumarate mai jos, va sfatuiesc sa folositi extensiile de Chrome Pricy (recomandata de Darius),  sau cofffre (recomandat de Manafu). Eu deja le-am instalat.

1 – In primul rand, pentru a nu lua teapa, evita sa faci cumparaturi de la “necunoscuti”, gandeste-te sa achizitionezi doar de la furnizorii cu notorietate si seriosi (emag, altex, flanco, quickmobile).

2 – Stabileste-ti bugetul pentru a sti cand sa te opresti 🙂 .

3 – Cum spuneam si mai sus, daca vrei un produs nou, sau daca ai unul care este pe duca, profita de promotii, pentru a evita sa-l inlocuiesti in momentul in care se strica cel vechi, asta pentru ca vei plati mai mult.

4 – Daca alegi sa achizitionezi direct din magazine, gandeste-te din timp si programeaza-ti o zi de concediu, sau chiar doua, pentru ca va fi nebunie in magazine.

5 – Unii dintre noi prefera optiunea de achizitionare prin magazinele online. Aceasta este si recomandarea noastra, este mai comod si mai rapid, mai ales ca unii furnizorii, de Black Friday, opresc livrarile si achizitiile prin magazinele offline sau showroom-uri (vezi eMAG 2013/2014).

6 – Fa-ti o lista cu produsele pe care doresti sa le achizitionezi, de preferat gandeste-te sa ai si o a doua optiune, in cazul in care te lovesti de probleme de stoc.

7 – Verifica evolutia preturilor din timp, pentru produsele dorite, asta pentru a evita pacalelile (consulta categoria Nebunia Promotiilor si vezi preturile de la campaniile precedente sau foloseste  Pricy). Unii furnizori apeleaza la practici “rusinoase” si umfla pretul inaintea campaniei, urmand sa afiseze ori acelasi pret, ori unul cu o reducere mica fata de pretul real.

8 – In online ai avantajul de a putea verifica intr-un timp foarte scurt ofertele tuturor magazinelor.

9 – Pentru achizitiile online asigurate ca alegi ca prim furnizor unul caruia nu-i va pica site-ul. Cei de la eMAG nu au avut probleme cu site-ul nici anul trecut, asa ca probabil nici in acest an nu vor avea.

10 – Daca nu ai deja, fa-ti din timp un cont pe site-urile de pe care crezi ca vei face achizitiile. Ai grija sa-ti completezi corect datele de livrare.

11 – Stai conectat pe site si implicit logat pe cont inainte de a incepe campania

12 – Salveaza-ti in bookmark linkurile catre produsul sau produsele pe care le-ai ales, in 99% din cazuri pe pagina campaniei se vor folosi aceleasi linkuri catre produsele respective.

13 – Daca nu-ti este greu si crezi ca te poate ajuta, foloseste mai multe aplicatii de navigare pe internet (browsere) pentru verificarea ofertelor. De exemplu firefox pentru a sta logat pe eMAG si Chrome pentru a sta conectat pe Altex, astfel ai multe sanse.

14 – Dupa finalizarea comenzii asteapta confirmarea acesteia pe mail. Daca vrei sa fi sigur incearca si varianta telefonica.

Nu uita ca poti afla noutati si informatii despre editia din acest an Black Friday, daca te abonezi la newsletter-ul nostru.

Voi la ce produse va doriti sa vedeti reduceri bune? Sau ce sperati sa cumparati de Black Friday 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.