Lenovo cu primul centru global de inovatie High Performance Computing

Lenovo cu primul centru global de inovatie High Performance ComputingLenovo a anuntat deschiderea în Stuttgard, Germania, a primului centru international de inovatie High Performance Computing (HPC), ce pune la dispozitie un centru permanent de cercetare si dezvoltare, de benchmarking pentru aplicatii, dar si un nou ecosistem de parteneri care vor colabora pentru dezvoltarea de proiecte, astfel incat sa aduca beneficiile noului centru HPC unui numar cat mai mare de clienti, pentru cat mai multe activitati.

Centrul reprezinta angajamentul companiei Lenovo pe segmentul sistemelor enterprise de calcul si ambiția de a deveni lider in vanzarile de produse Open Systems.

O data cu deschiderea centrului, compania Lenovo a fost acceptata ca membru al European Technology Platform for High Performance Computing, forum de profil care se bazeaza pe puterea de inovatie a centrului HPC pentru dezvoltarea competivitatii europene in stiinta, afaceri si industrie.

P: Samsung Galaxy S6 si S6 Edge la eMAGeMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

Centrul este echipat cu cele mai noi procesoare Intel Xeon E5 2600 v3, cu tehnologie Mellanox EDR 100Gb/s InfiniBand care interconecteaza structura sitemului Lenovo NextScale ca si platforma de calcul principala. Dupa cum v-ati imaginat Intel este colaborator in acest proiect, care va utiliza cunostintele avansate si specializarile specifice ale unor parteneri din intreaga Europa.
Lenovo_HPC_1Ca parteneri din industrie Lenovo a reusit sa-i atragain acest proiect, pe linga Intel, pe cei de la IBM, Mellanox si NVIDIA. Inevitabil sunt si cativa din zona de dezvoltare software: ScaleMP, Allinea, PathScale.

Lenovo cu primul centru global de inovatie High Performance Computing

Evident ca sunt si ceva proiecte in derulare chiar in acest moment:
Lenovo si Intel – scalare MPI pe tehnologii noi ca Omnipath si EDR.
Lenovo si LRZ – programarea consumului constient de energie, data centere eficiente energetic si optimizarea proceselor de lucru.
Lenovo si STFC Hartree Centre – generatia viitoare de arhitecturi si software pentru supercomputing, ce combina cele mai bune practici cu inovatia pentru a oferi solutii eficiente energectiv.
Lenovo si Mellanox – scalare MPI Scaling pe tehnologie EDR.

Președintele Lenovo EMEA si vicepresedintele senior al grupului Lenovo, Aymar de Lencquesaing:


“Aceasta zi marcheaza un moment important in dezvoltarea companiei. Prin deschiderea primului centru internaţional HPC,  reluam promisiunile si intarim angajamentul pentru investitiile si dezvoltarea zonei de enterprise.  Piata din regiunea EMEA are un potential urias pentru HPC si asigura o zona fertila pentru proiectele majore si cercetare, cu un impact incredibil, atat asupra industriei cat si asupra societatii. ”


FOTO

One Reply to “Lenovo cu primul centru global de inovatie High Performance Computing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.