Nintendo NX-Parteneriat Nintendo si DeNA

Nintendo NX-Parteneriat Nintendo si DeNANintendo intentioneaza sa prinda din urma concurenta, adica pe cei de la Microsoft (cu XBOX) si cei de la SONY (cu PlayStation), cu o noua platforma de gaming NX. Acest lucru vor sa-l faca cu ajutorul parteneriatului dintre Nintendo si DeNA, cei din urma fiind un cunoscut producator de software din Japonia, dedicat in special pe segmentul de mobil gaming (vezi aici comunicatul de pe siteul DeNA).

Vezi console de jocuri la eMAGeMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

NX se doreste a fi un nou concept pentru consolele hardware de gaming de la Nintendo, iar totul a fost dezvaluit de catre presedintele Nintendo, Satoru Iwata, in cadrul unei eveniment media care a avut loc pe data de 17 martie si unde a dezvaluit printre altele si un nou seviciu care va fi compatibil intre dispozitivele Nintendo, PC-urile si dispozitivele mobile (tablete si telefoane smart):

Nintendo NX-Parteneriat Nintendo si DeNA


Nintendo, together with DeNA, will jointly develop a new membership service which encompasses the existing Nintendo 3DS and Wii U systems, the new hardware system with a brand-new concept, NX, and smart devices and PCs, and Nintendo will be the primary party to operate this new membership service…


Tot Satoru Iwata explica faptul ca mai multe informatii legate de noua platforma de jocuri, care are la baza un concept nou nout si care are nume de cod NX (cu noile servici si jocuri), vom putea afla abia de la anul.

“It is too early to elaborate on the details of this project, but we hope to share more information with you next year.”

Cum spuneam intru-un post anterior (Ce consola de jocuri ai alege?), era un lucru normal pe care Nintendo trebuia sa-l faca, avand in vedere semi esecul cu Wii U si in special ca are de recuperat avansul luat de concurenta. Ma mir ca s-a asteptat atat si n-au facut ceva mult mai devreme in acest sens.

Ramane de vazut daca cei de la Nintendo se vor tine de cuvant, sau este doar o “gogoasa” de marketing, dupa cum sun gurile rele.

Si ca un lucru amuzant, aflam ca sunt lucruri fara sens care se intampla si pe la altii, adica un retailer de jocuri din Australia, EB Games mai exact, a anunta printr-o postare pe facebook ca deja se pot face precomenzi pentru noua consola Nintendo!


Following the announcement Wednesday night, EB Games made the ‘NX’ available for preorder the next day.At EB Games we have a very loyal Nintendo fan base, many of whom love the opportunity to put their names down first for new products. As long as that demand exists, we will continue to give fans what they want and be at the forefront of gaming announcements.


Iata si conferinta celor de la Nintendo:

surse: ign.com, mcvpacific.com
Nintendo NX-Parteneriat Nintendo si DeNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.