Oracle extinde portofoliul de servicii Cloud pentru business

Oracle extinde portofoliul de servicii Cloud pentru business1Noua platformă și noua infrastructură de servicii permit dezvoltătorilor, specialiștilor IT și utilizatorilor de business să inoveze și să accelereze transformarea digitală.

Astazi 23 iunie 2015 la Redwood Shores, California, Larry Ellison, presedinte executiv al Consiliului de administrație si CTO Oracle, a anunțat extinderea Cloud Platform și Cloud Infrastructure.
Mai jos gasiti extras din comunicatul de presa:

Oracle extinde portofoliul de servicii Cloud pentru business


” Cu peste 24 de noi servicii cloud, Oracle Cloud Platform întărește poziția de lider a Oracle, care deține cel mai variat și mai detaliat portofoliu de aplicații SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) și IaaS (Infrastructre as a Service). Noile servicii Oracle Cloud disponibile includ Database Cloud – Exadata, Oracle Archive Storage Cloud, Oracle Big Data Cloud, Oracle Integration Cloud, Oracle Mobile Cloud și Oracle Process Cloud.

P: Vezi promotiile de la eMAG?eMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r
Oracle Cloud Platform ajută clienții să creeze noi aplicații, să le extindă pe cele disponibile deja și să transfere cu ușurință în cloud sarcinile executate de soluțiile on-premise, fără să fie nevoiți să facă modificări în aplicație. Aceste servicii sunt create astfel încât să maximizeze experiența de utilizare și productivitate; permit arhitecților să integreze rapid aplicații on-premise și în cloud. Prin Oracle Cloud Platform, clienții și partenerii au acces la soluțiile Oracle middleware și software de baze de date pe care mii de organizații globale le folosesc deja, toate implementate în cloud. Nivelul extins de automatizare disponibil pentru Oracle Cloud se traduce în optimizarea timpului investit, inovație și costuri reduse pentru clienți.

“Oracle crește rapid. Vânzările de soluții SaaS și PaaS au ajuns trimestrul trecut la 426 milioane de dolari, o creștere cu 200% față de același trimestru al anului trecut. Am marcat un record pentru industrie, nicio altă companie nu a înregistrat vânzări atât de mari într-un singur trimestru”, a spus Ellison. “Oracle este singura companie din lume care poate oferi o suită standard de servicii complete, integrate, pe orice nivel cloud. Aceste avantaje tehnologice ne permit să fim mult mai eficienți din punct de vedere al costurilor față de competitorii noștri. Noul nostru serviciu Archive Storage aduce toate beneficiile  Amazon Glacier, la o zecime din preț.”

Oracle Cloud Platform înregistrează o creștere exponențială și este deja folosit de unele dintre cele mai cunoscute branduri și companii. Oracle Cloud Platform are peste 1.800 de clienți, cu 1.419 adăugați în ultimul trimestru. Australian Finance Group, Avaya și Calix sunt doar câteva dintre marile companii care folosesc serviciile disponibile Oracle Cloud Platform, inclusiv Database Cloud, Java Cloud, Documents Cloud, Business Intelligence Cloud și Database Backup Service.

”Conform studiului CloudView realizat de IDC, printre principalele beneficii tehnologice ale PaaS se numără obținerea unui mediu de tip self-service pentru accesul la uneltele de instalare și dezvoltare, în vreme ce principalele beneficii pentru utilizatorii business sunt reprezentate de integrarea nativă cu aplicațiile proprii SaaS”, spune Robert Mahowald, program vice president, Cloud Software, IDC. “Deținerea unei platforme PaaS full-service, pe lângă un portofoliu complet de aplicații, răspunde acestor nevoi, iar utilizatorii Oracle Cloud Platform beneficiază de accesul la dezvoltarea și implementarea de aplicații, administrarea datelor, analizele BigData, integrare și capabilități mobile, răspunzând celor mai importante nevoi tehnologice și de business.”

Oracle Cloud continuă să înregistreze o rată ridicată de adopție, susținând peste 70 de milioane de utilizatori și 33 de miliarde de tranzacții pe zi. Oracle Cloud funcționează pe 54.000 de dispozitive și necesită 700 petabytes de stocare în 19 centre de date din întreaga lume.
Noile servicii Oracle Cloud Platform și Infrastructure includ:

Oracle Database Cloud – Exadata beneficiază de toate capabilitățile platformei Oracle Exadata, în cloud. Cu acest serviciu, utilizatorii pot folosi Oracle Database în cloud cu aceleași funcționalități, performanțe și disponibilitate ca ale unei soluții on-premise. Bazele de date Oracle disponibile în Cloud ca parte ale acestui serviciu sunt 100% compatibile cu cele disponibile on-premise, permițând o migrare ușoară în cloud, dar și o tranziție fără probleme în cazul adoptării unui cloud hibrid.
Oracle Archive Storage Cloud Service oferă stocare pentru aplicații și sarcinile ce necesită stocare pe termen lung, la cel mai mic preț din industrie. Folosită ca arhivă “deep cloud”, Archive Storage Cloud este potrivită pentru volumele mari de date accesate cu o frecvență redusă, cum ar fi inregistrari financiare ale companiilor, arhive medicale și farmaceutice, conținut de conservare culturală, înregistrări de asigurări sau arhive de film digital. Serviciul, susținut de SLA-uri de nivel enterprise, permite utilizatorilor să acceseze documente arhivate și seturi de date prin API-uri standard, integrând soluții de back-up Oracle sau third parties, arhivare și software de stocare.
Oracle Big Data Cloud Service și Big Data SQL Cloud Service oferă o platformă sigură și performantă pentru a rula diverse sarcini pe baze de date Hadoop și NoSQL pentru a ajuta companiile să înregistreze și să organizeze BigData. Împreună cu noile servicii Big Data SQL Cloud, Oracle Big Data Cloud extinde implementarea Oracle a SQL către Hadoop și NoSQL, oferind utilizatorilor un sistem cuprinzător de administrare BigData în Cloud enterprise.
Oracle Integration Cloud Service simplifică integrarea dintre aplicațiile cloud și on-premise dezvoltate deOracle sau de terți. Caracteristici inovatoare, precum integrare prealabilă sau recomandări de bune practici aduc o experiență inedită de integrare a aplicațiilor. Integration Cloud oferă o integrare a aplicațiilor simplă și intuitivă care îmbină ușurința de utilizare cerută de utilizatorii business cu eficiența Oracle SOA Suite.

Oracle Mobile Cloud Service simplifică mobilitatea angajaților îndepărtând complexitatea infrastructurii back-end mobile. O nouă generație Mobile Back – end as a Service (MBaaS), Mobile Cloud, permite dezvoltatorilor să creeze și să implementeze aplicații mobile integrate în infrastructura enterprise back-end în cloud. Integrarea aplicațiilor mobile, API-urile mobile și securitatea nu intră în sarcinile dezvoltatorilor, permițându-le acestora să colaboreze fără efort pentru a dezvolta și implementa aplicații mobile care funcționează pe orice dispozitive și răspund tuturor nevoilor companiilor. În plus, datorită capacității integrate de analiză, companiile pot obține date despre utilizarea aplicației mobile și rata de adopție, putând astfel personaliza interacțiunea.
P: Vezi promotiile de la eMAG?eMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

Oracle Process Cloud Service permite companiilor să inoveze și să livreze aplicații de proces fără a avea nevoie de IT.  Fără a avea nevoie de scriere de cod, platforma în cloud de automatizare a proceselor Process Cloud permite utilizatorilor business să administreze întregul ciclu de viață al proceselor de business și să obțină date importante despre funcționarea acestora și SLA-uri. Utilizatorii business pot livra luxuri de lucru mobile, pot automatiza procesele manuale și pot personaliza aplicații SaaS.”
LarryEllison

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.