Lenovo urca in topul ‘FORTUNE Global 500’ 2015

Lenovo urcă în topul ‘FORTUNE Global 500’ 2015

Cei de la Lenovo urca 55 de locuri in topul anual FORTUNE, de la 286 la 231, in cea de-a cincea listare a topului anual al celor mai mari companii din lume. Ca dovata avem comunicatul de presa mai jos:


RESEARCH TRIANGLE PARK, NC – 23 Iulie, 2015: Lenovo a anunţat astăzi faptul că se clasează pe poziţia 231 în topul FORTUNE’s Global 500 al celor mai mari companii ale lumii, depăşind locul 286 pe care îl deţinea în anul 2014. Urcând 55 de locuri, cifra de afaceri de 46 miliarde de dolari ale companiei Lenovo, clasează compania înaintea unor companii cunoscute precum The Coca-Cola Company, situată pe locul 232 şi FedEx, poziţia 238. Acesta este al 5-lea an consecutiv în care Lenovo apare în topul Global 500, urcând în mod constant în acest clasament, an după an şi progresând cu peste 200 de locuri de la revenirea sa pe listă, în 2011, pe locul 450.

P: Vezi produsele Lenovo la eMAG?eMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

“Poziţia noastră în ierarhia Global 500 este celebrarea unui an monumental pentru Lenovo, un an în care am realizat o creştere a vânzărilor cu 20% şi am finalizat cele mai importante două achiziţii: Motorola Mobility şi IBM System x, ” susţine Yang Yuanging, preşedinte şi director executiv Lenovo. “Suntem de neclintit în călătoria noastră de a deveni un lider global în domeniul tehnologiei, atingând un venit de peste 100 de miliarde de dolari, cunoscut şi respectat în întreaga lume.”

Lenovo urca in topul ‘FORTUNE Global 500’ 2015

Urcarea constantă a companiei Lenovo în topul Global Fortune 500 reflectă un an de performanţă şi dezvoltare pentru Lenovo. Veniturile şi profitul acestui an au reprezentat un nou record, ajungând la peste 46 de miliarde de dolari, cu o creştere de la an la an de 20%, demonstrând continuitate. La un deceniu după achiziţia IBM PC, nucleul Lenovo – vânzare de calculatoare – rămâne puternic, atingând o cotă de piaţă record în 2015, lider de necontestat pe piață la nivel mondial timp de doi ani de rodaj , cu o creștere continuă a veniturilor și a profitului. De asemenea, Lenovo simte un impuls în vânzările de telefoane mobile şi în domeniul antreprenoriatului devenind cel de-al treilea mare furnizor de smartphone-uri, tablete şi servere 86x.

FORTUNE Global 500 este un clasament al primelor 500 companii de top globale, ce sunt clasificate prin veniturile totale ale respectivului an fiscal ce se încheie pe sau înainte de 31 martie, 2015. Remarcabila listă este compusă şi publicată de revista FORTUNE. Pentru mai multe informaţii despre topul FORTUNE Global 500 list, accesaţi http://fortune.com/global500/.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.