Samsung anunta productia de masa pentru primul senzor foto cu pixeli de 1.0μm dedicat dispozitivelor mobile

Samsung anunta productia de masa pentru primul senzor foto cu pixeli de 1.0μm dedicat dispozitivelor mobileSi uite asa dispozitivele mobile vor putea fi si mai subtiri, totul datorita noului senzoru de imagine Samsung S5K3P3 CMOS de 16 MP bazat pe pixeli de 1.0μm, evident de la Samsung Electronics. Iata si comunicatul oficial:


Samsung Electronics Co., Ltd., lider în dezvoltarea tehnologiei pentru semiconductori, a anunțat astăzi lansarea primului senzor de imagine CMOS de 16 MP bazat pe pixeli de 1.0μm (10-6metri), ce va fi utilizat în dispozitivele mobile cu tehnologii avansate.

P: Vezi produsele cu Samsung la eMAG?eMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

Noul senzor de imagine, Samsung S5K3P3, folosește tehnologia proprietară ISOCELL pentru a susține performanţa superioară a pixelilor de 1.0μm. Această inovație tehnologică va permite reducerea dimensiunii și a grosimii modulului pentru senzorul de imagine, devenind astfel o soluție ideală pentru crearea de telefoane cât mai subțiri, așa cum cer utilizatorii.

“Fiind un lider în segmentul senzorilor de imagine, suntem încântați să fim prima companie care oferă cel mai mai avansat senzor bazat pe pixeli de 1 μm, ce răspunde cerințelor pentru o rezoluție mai bună, dar și celor legate de design. Începând cu senzorul de 16 Mp, Samsung îşi propune extinderea categoriilor de produse cu pixeli de 1.0μm și păstrarea poziției de lider pe segmentul senzorilor de imagine pentru dispozitive mobile subțiri, dar cu capabilități avansate.” spune Kyushik Hong, Vice President și Head of S.LSI Marketing pentru Samsung Electronics.

Construit cu pixeli de 1.0μm, noul senzor de imagine Samsung de 16Mp reduce cu 20% grosimea modulului față de cea a modulelor curente bazate pe pixeli de1.12μm. Astfel, senzorul S5K3P3 permite o grosime a modulului mai mică de 5mm care oferă designerilor posibilitatea să dezvolte un dispozitiv mobil cu o protuberanță minimă a camerei foto, fără a compromite rezoluția acesteia.

În plus, S5K3P3 beneficiază de tehnologia Samsung ISOCELL pentru a oferi o calitate a imaginii egală cu cea oferită de senzorii cu pixeli de 1.12μm. Utilizarea tehnologiei ISOCELL îmbunătăţeşte performanţele în ceea ce priveşte zgomotul de imagine prin adăugarea de bariere fizice între fiecare pixel. Astfel, crește considerabil sensibilitatea și este oferit un control eficient al colectării fotonilor, ceea ce înseamnă o fidelitate ridicată a culorilor, chiar și în condiții de luminozitate redusă.

Îmbinând tehnologia ISOCELL cu cea mai redusă dimensiune a pixelilor, de 1.0μm, noul senzor de imagine S5K3P3 va oferi producătorilor noi opțiuni de design pentru produsele de generație următoare.

Samsung anunta productia de masa pentru primul senzor foto cu pixeli de 1.0μm dedicat dispozitivelor mobile

Samsung productia de masa pentru primul senzor foto cu pixeli de 1.0μm dedicat dispozitivelor mobile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.