Mini Tastatura Wireless cu Touch Pad UKB-500-RF prezentare si testare

Mini Tastatura Wireless cu Touch Pad UKB-500-RFDupa ce am testat MotoSpeed K70L, o tastatura iluminata de gaming, a venit randul si unei mini tastaturi. Mai exact UKB-500-RF, o tastatura wireless cu un Touch Pad integrat pe post de mouse.

Este achizitionata cu ocazia lui BF 2015, de pe GearBest impreuna cu un TV Box MXIII-G (urmeaza sa-l prezint si pe el). Da, am asteptat ceva timp dupa ele (din noiembrie anul trecut) si m-am gandit la ele ca la un pachet, adica chiar daca TV Box-ul are telecomanda, mi-am spus ca Touch Pad-ul si o tastatura full qwerty, ar fi mult mai utila si potrivita pentru TV Box…am avut dreptate.

In pachet, tastatura a venit insotita de un cablu USB pentru incarcare si manualul de utilizare, bateria si receiver-ul USB, totul intr-o cutie de calitate si destul de rezistenta, lucru important avand in vedere ca vine tocmai din China.

La o prima atingere pot spune ca mini tastatura este usoara, arata bine, chiar daca plasticul nu este tocmai de o calitate premium. Carcasa este finisata destul de bine, inclusiv tastele din cauciuc care sunt pe semi-rotund, cu o distanta suficient de mare intre ele, ceea ce te ajuta sa nu apesi accidental alta tasta sau mai multe taste o data. Si Touch Pad-ul este sufucient de mare pentru a misca cursorul cu usurinta, poate fi folosit pentru 1click si 2click, in plus gasim si o zona pentru scroll, foarte utila cand se navigheaza pe internet. Mini tastatura este echipata cu un total de 92 de taste, inclusiv taste pentru multimedia, taste speciale pentru click stanga/dreapta si tastele FN. In plus tastatura este echipata cu 3 leduri: martor baterie incarcare, pentru confirmarea conectare/transmisie radio si cel de avertizare baterie descarcata. Pe una din laterale gasim portul mini usb si butonul on/off, iar pe spate avem capacul care ascunde bateria si unde poti “ascunde” receiverul USB.

Mini Tastatura Wireless cu Touch Pad UKB-500-RF prezentare si testare

Dar sa vorbim si despre specificatii:
Model: UKB-500-RF pe post de tastatura+mouse cu 92 de taste qwerty, plus multimedia
Sisteme suportate: Windows Vista, Mac OS,Linux, Windows 2000, Android, Windows XP, Windows 7, Windows 8
Interfata si Conectare: prin Wireless 2,4 GHz
Baterie: Li-ion de 3,7 inch, 800mAh si un consum de 2,96Wh
Consum: mai putin de 50mA in timpul utilizarii si mai putin de 1mA in Sleep mod
Distanta de lucru: pana la 10 metri
Materiale folosite: Cauciuc si Plastic
Culoare: Black
Greutate: 0.109 kg
Dimensiuni: (L x W x H): 14.600 x 9.700 x 1.600 cm

Pana acum UKB-500-RF s-a comportat foarte bine, s-a conectat imediat: pe un calculator cu Windows XP, pe un laptop cu windows 7, pe TV Box-ul cu Android 5.1.1 mai sus mentionat, pe un telefon cu Android (Galaxy Note 3) folosind evident un cablu OTG si inclusiv pe un WD TV Live mai vechi, ceva de genul asta.

Pana acum bateria nu s-a consumat, chiar daca eu nu i-am facut nici o incarcare, asa a venit. Am observat ca intra repede in sleep mod, trebuie sa apesi orice tasta si se reactiveaza instant. Un lucru bun pentru a reduce consumul bateriei.

Recomand o astfel de tastatura pentru cei pasionati si care au gadget-uri pe care vor sa le acceseze de la distanta cu ajutorul unei tastaturi, mai ales daca se navigheaza pe internet, facebook sau cautari/instalari in Play Store. In plus nu este foarte scumpa, cum spuneam eu am platit 10 USD pentru ea si este achizitionata de la gearbest (o gasiti si pe aliexpress). Si in Romania sunt alternative (exemplu la emag si unul la alltshop), doar ca sunt ceva mai scumpe.

Daca ai intrebari despre UKB-500-RF, lasa un comantariu mai jos.

Galerie FOTO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.