Primul smartphone flexibil nu este Samsung! (video)

Primul smartphone flexibil nu este Samsung!Astazi 24 Mai, Moxi Group, un  startup din China, anunta ca va fi prima companie care va vinde telefoane smart cu ecran flexibil! In 2016 vor fi livrate  primele 100.000 de telefoane smart cu ecran flexibl, la un pret de 760USD.

Telefonul ruleaza android si poate fi folosit si pe post de bratara. Material-ul folosit pentru ecran, material care permite ca acesta sa fie flexibil, este grafen-ul (graphene technology).

Telefonul nu are un design stralucit, dar este un inceput care suna promitator. Daca ne gandim la cat de mult a avansat tehnologia de la prima caramida de telefon mobil, nu cred ca mai dureaza foarte mult ca telefoanele flexibile sa fie cu adevarat spectaculoase.Primul smartphone flexibil nu este Samsung

Pentru moment, telefoanele celor de la Moxi vor fi disponibile doar cu ecran alb-negru, ecrane care folosesc e-ink (cerneala), ceva asemanator folsit la dispozitivele Kindle de la Amazon. Se pare ca inca nu au rezolvat problema consumului pentru ecranele color, din spusele lui Chongsheng Yu, vicepresedinte executiv Moxi Group:

Primul smartphone flexibil nu este Samsung!


The color model power usage is also much higher than that of the black and white unit,”  “We’ll sell in China and if there’s a demand overseas, we’ll look into it.


Spre deosebire de telefoanele standard, modelul facut de Moxi Group nu au componentele pozitionate in spatele ecranului. Acestea sunt montate pe marginea dispozitivului, altfel nu se putea flexa.

Sunt tare curios daca cei de la Moxi Group vor avea succes cu noul telefon si nu in ultimul, sunt foarte curios cum vor reactiona cei de la Samsung, LG sau Apple…Primul smartphone flexibil nu este Samsung!
(SURSA)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.