Am testat functia WIFI la camera video Panasonic HC-VX980

Am testat functia WIFI la camera video Panasonic HC-VX980Panasonic HC-VX980 este o camera video compacta, capabila sa filmeze 4K, insa astazi vorbim despre functia WIFI.

Ce inseamna functia WIFI in cazul camerei Panasonic? Pei hai sa vedem.

In ziua de astazi toata lumea vorbeste despre mobilitate, transmisii live, conectare wireless, accesare de pe telefon/tableta, cu Android sau iOS…de ce nu am putea beneficia de asa ceva si pe camerele video compacte. 

Panasonic HC-VX980 este o astfel de camera video care stie sa comunice wireless pe 2.4 GHz ( IEEE802.11bgn). Nu am sa insist foarte mult legat de functii si setari in articol. Gasiti un video (vezi mai jos) unde va prezint cateva teste cu cele mai importante functii de conectare wireless.

Pot spune ca HC-VX980 are un meniul WIFI suficient pentru a putea conecta orice device smart de actualitate (si printr-un mod securizat), meniu care poate fi accesat folosind un buton dedicat. Aplicatia Panasonic Image App (android sau iOS) face ca toate lucrurile de mai jos sa se intample cu usurinta:

Dar sa enumeram lucrurile pe care le putem face cu functia WI-FI de la camera Panasonic:
1. Vizionare continut live sau inregistrat printr-o conexiune directa sau folosind o retea locala wifi;

2. Control de la distanta pentru functiile camerei. Pe langa vizionare, pornire sau oprire inregistrarea (STOP/REC), poti face poze, poti face zoom in/out, (zoom pe care l-am testat aici), transferat continut de pe camera si inca cateva.Am testat functia WIFI la camera video Panasonic HC-VX9803. Adaugarea de continut video suplimentar (twin/multi camera) de la alte 3 camere video, telefoane sau tablete, continut pe care il poti inregistra simultan pe camera Panasonic.
Aici am intampinat ceva probleme, dupa ce am conectat si testat cu succes 2 camere. Incercand sa revin la functia Remote Ctr,  primeam mesaj de eroare la conectare. Pana nu i-am dat un shut down la camera, cu deconectare de baterie, nu am reusit sa ma conectez;

4. Streaming live prin internet folosind LUMIX CLUB si USTREAM. Pentru o calitatea HD 1280×720 (cea mai buna la o astfel de transmisie), cu pana la 25fps, viteza minima recomandata este de 3 Mbps;

5. Monitorizare Home/Baby. Lucrul interesant la functia Baby, este faptul ca poti linisti copilul auzindu-ti vocea…da, functioneaza ca un woki toki (ca o statie radio de emisie-recepție).  

Cum ne putem conecta: direct WIFI, practic camera face un hotspot la care te conectezi cu telefonul/tableta; printr-o retea WIFI existenta; prin internet; La ce si prin ce?…la dispozitive smart (televizor, tableta, telefon, media player…) cu WI-FI, DLNA si NFC.

Am facut si cateva teste de distanta in 2 locatii diferite, cu pereti din rigips si caramida. Este clar, semnalul trebuie sa fie unul bun pentru a nu exista intreruperi (in manual scrie ca este nevoie de minim 500 kbps). Pana in 10 metrii nu sunt probleme, daca nu sunt multi pereti grosi prin preajma. Pentru distante ceva mai mari sau unde avem multe obstacole intre device-uri, este necesar sa folosim un range extender bun (eu folosesc un Linksys RE6700) sau a unui Router/AP.

Camera Panasonic HC-VX980 o gasiti la F64, la pretul de 3099 de lei. Urmeaza Black Friday Pro, asa ca sunt curios daca vor reduce pretul.

Black Friday Pro la F64

Era sa uit…functia wifi consuma bateria destul de repede, chiar si cu functia economy activata, asa ca trebuie sa folosesti incarcatorul. Daca aveti intrebari sau vreti sa testez ceva anume, astept comentarii mai jos⇓.

2 Replies to “Am testat functia WIFI la camera video Panasonic HC-VX980”

 1. Catana

  cum pot sa pornesc camera de pe telefon când sunt in aplicatia image app daca aceasta e oprita? merge doar sa opresc
  ma poate ajuta cineva?

  Reply
  1. Laurentiu

   Salut Catana! Camera poate fi doar oprita din aplicatie nu si repornita. In momentul in care ai dat power off din aplicatie, camera se inchide complet, inclusiv conexiunea wi-fi.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.