Samsung a anuntat cauza incidentelor Galaxy Note7: Bateria!

Samsung a anuntat cauza incidentelor Galaxy Note7 BateriaSamsung a sustinut astazi o conferinta de presa (de care v-am spus aici), in care a anuntat rezultatele investigatiei efectuata in urma incidentelor la telefonul Galaxy Note7.  Conferinta a avut loc la Seul si a fost sustinuta de catre DJ Koh, presedinte Mobile Communications Business, Samsung Electronics.Samsung a anuntat cauza incidentelor Galaxy Note7 Bateria

Pe langa scuzele de rigoare, prezentate tuturor celor implicati, cei de la Samsung au explicat si motivul real pentru care Note7 lua foc asa usor, BATERIA. Lucru pe care il stiam deja, insa acum avem si o explicatie tehnica, in mod oficial.

Motivul pare sa fie un mix intre design-ul bateriei si procesul de fabricatie si asamblare. Practic avem de aface cu anumite zone ale bateriei unde izolatia intre electrodul negativ si cel pozitiv este afectata si se creeaza un scurt-circuit. O asemenea zona se afla la unul din colturile bateriei, zona care are electrozii indoitii si un strat separator foarte subtire care nu rezista la “un stres mecanic repetat”. Astfel se ajungea la un scurtcircuit intre plus si minus.

Ca sa intelegem mai bine ce s-a intamplat, Samsung a facut si un infografic.Samsung a anuntat cauza incidentelor Galaxy Note7 BateriaLa discuție, alaturi de Koh au participat și reprezentanti ai UL, Exponent și TUV Rheinland, grupuri independente din industrie care au realizat propriile cercetari privind incidentele Galaxy Note7:

  • Sajeev Jesudas, președinte Consumer Business Unit, UL
  • Kevin White, doctor și cercetător, Exponent
  • Holger Kunz, vicepreședinte executiv Products, TUV Rheinland AG

Acestia au detaliat rezultatele cercetarilor si au prezentat noile masuri implementate de Samsung, pentru a preveni astfel de incidente.

Pe baza rezultatelor cercetarilor interne, Samsung a implementat atat o gama de procese privind calitatea si siguranta produselor, cat și protocoale aditionale, precum masuri suplimentare de siguranta a bateriilor, dezvoltate pe mai multe nivele. De asemenea, Samsung a format un grup de consilieri externi, academicieni și cercetatori pentru a se asigura ca mentine o perspectiva clara si obiectiva privind siguranta bateriei. Grupul de consilieri a fost format din urmatorii:

  • Clare Grey, doctor și profesor de chimie, University of Cambridge
  • Gerbrand Ceder, doctor și profesor de știință și inginerie, UC Berkeley
  • Yi Cui, doctor și profesor de știință și inginerie, Stanford University
  • Toru Amazutsumi, doctor, CEO, Amaz Techno-consultant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.