Samsung lanseaza aplicatia SeeColors ce ajuta oamenii care sufera de discromatopsie

Samsung lanseaza aplicatia SeeColors ce ajuta oamenii care sufera de discromatopsieAplicatia SeeColors, lansata de catre cei de la Samsung astazi, este destinata celor cu deficiențe de percepție a culorilor si este disponibila pentru anumite dispozitive mobile si TV marca Samsung.

Aplicația SeeColors poate detecta tipul de deficiență vizuală și poate recalibra culorile afișate de ecranul televizorului, în funcție de rezultatul testului.

Cu această soluție, gama de televizoare Samsung SUHD din 2016 cu sistem de operare Tizen asigură cea mai bună experiență de vizualizare, chiar și pentru cei diagnosticați cu CVD.

Televizoare Sammsung compatibile cu aplicatia SeeColors la eMAG

O persoană fără deficiențe de vedere poate percepe milioane de culori și nuanțe, pe când cei care suferă de CVD pot observa doar câteva mii de culori.

Samsung prezintă aplicația SeeColors pentru smartphone-urile de top Samsung (Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5) și pentru Smart TV-uri cu sistem de operare Tizen (gama SUHD 2016), care poate identifica existența oricărui tip de CVD cu o acuratețe de peste 90%. Aplicația măsoară gradul și tipul de discromatopsie al utilizatorului, care poate fie să își conecteze Smartphone-ul Samsung la Smart TV, fie să o descarce direct de pe Smart TV Hub. Aplicația recalibrează culorile ecranelor TV, bazându-se pe rezultatele specifice fiecărui utilizator. SeeColors poate fi descărcată gratuit din Galaxy Play, Samsung Galaxy Apps, pentru smartphone, iar aplicația pentru TV este disponibilă în SmartHub.

Aplicația SeeColors este creată în parteneriat cu compania maghiară Colorlite®, folosindu-se de o tehnologie certificată bazată pe 20 de ani de studii, utilizată pentru prima dată pentru televizoare și smartphone-uri.

Noi nu lansăm doar tehnologie de ultimă generație, ci și încurajăm oamenii să își atingă adevăratul potențial, făcând posibile visurile și pasiunile lor. Suntem devotați îmbunătățirii calității vieții prin tehnologie și prin inovație. Pentru oamenii cu discromatopsie, faptul că acum pot vedea o gamă mai vastă de culori le poate schimba modul în care percep lumea“, a declarat Sabina Știrb, Public Affairs & Corporate Citizenship Manager SEE Samsung Electronics.

SeeColors face parte din campania globală Samsung Launching People, lansată în 2013, care își propune să îmbunățescă viața oamenilor prin intermediul tehnologiei de top Samsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.