Unboxing si scurt Review la Bateria externa Trust Primo de 20000 mAh-Video

Astazi vorbim despre Trust Primo, bateria externa (Power bank) de capacitate mare, de 20000 mAh. Da, ati vazut bine, 20000 mAh. Suntem in plin sezon al vacantelor de vara, iar o baterie externa de capacitate mare este deja o necesitate pentru cei care sunt pasionati de gadget-uri la purtator.

Unboxing si scurt Review la Bateria externa Trust Primo de 20000 mAh-VideoPei hai sa ne gandim ce gadget-uri cu alimentare prin microUSB am putea lua in vacanta si ar putea ramane fara curent dupa o utilizare indelungata, iar o baterie externa de capacitate mare, precum Trust Primo, ne poate scoate din impas daca avem nevoie de mai multe ore de utilizare:
– Un smartphone sau chiar doua, daca sunte insotiti de prietena/sotie 🙂 . Si cum in vacanta avem nevoie de GPS pentru Maps sau Waze, 3G sau 4G pentru conectarea la internet pentru socializare si nu in ultimul rand de camera cu sau farat blitz pentru poze si filmari, bateria se va consma mai repede decat te astepti.
– O tableta pentru vizionare de filme sau poze facute in vacanta, pentru ca ecranul telefonului este cam mic.
– Un smartwatch sau o bratara fitness, pentru ca unii dintre noi faca miscare chiar si in vacanta. O scurta alergare de dimineata pe malul marii este binevenite oricand.
– O camera video sau foto sau chiar o drona, pentru imortarizarea momentelor petrecute in vacanta. Nu mai trebuie sa va spun ca un astfel de gadget care vine cu baterie standard, mai multe 1-2 ore nu rezista (30 minute pentru drona).
– Un hard extern pe care sa-l folosim la stocarea pozelor si filmarilor facute in timpul vacantei, pentru a elibera memoria de stocare a unui smartphone, a unui aparat video sau foto. Un astfel de hard extern, in anumite situatii are nevoie de alimentare suplimentara daca il conectam la un gadget care nu ofera curent mai putin. Si lista poate continua.

Dar sa revenim la Trust Primo, o baterie externa care vine intr-o cutie plina de informatii si in care mai gasim doua cabluri USB/micro USB cam scurte.

Design
Aici nu avem mare lucru de spus, Trust Primo este mare, cu o forma comuna bateriilor de acest fel, iar modelul achizitionat de mine este negru si cu trei laturi gri. Pe una din fete gasim logoul Trust  si cele patru leduri indicator de incarcare, pe o laterala mare gasim butonul de power, iar pe o laterala mica gasim cei doi conectori USB si unul microUSB pentru incarcarea bateriei externe. Sincer nu arata dezastros, insa cum spuneam, este cam mare.

Specificatii
Pe langa cei 20000 de mAh, Trust Primo se lauda cu doua porturi USB de 2,4A, dar sa vedem specificatiile producatorului:
– intrare microUSB (pentru incarcarea bateriei) la 5V la 2A
– 2 iesiri de cate 5V, 2.4A si 12W
– capacitatea de stocare 20000mAh (8 baterii de cate 2500mAh)
        – 80 ore de utilizare suplimentare pentru telefon 
        – 30 ore de utilizare suplimentare pentru tablete
– 4 leduri martor pentru incarcare/nivelul baterie
– suporta 500 cicluri de incarcare
– functie Auto-detect
– protectie pentru: over-charge, over-discharge, over-current, short-circuit
– dimensiuni 160x79x23mm
– greutate 440g

Teste
Cum v-am mai spus cu cu alte ocazii, folosesc o solutie de transfer a unui semnal video-audio dintr-o incapere in alta, fara fir, solutie de care am mai povestit aici si pe care incerc sa o imbunatatesc. Acum incerc sa o fac independenta de priza/enel prin alimentarea camerei video Panasonic HC-VX980 de la baterie. Ideea mi-a venit dupa ce am constatat zgomot de fond mare pe inregistrare cand am folosit un microfon extern conectat la camera, in timp ce aceasta era conectata la reteau de curent (in priza). Si cum folosesc camera pentru 2-3 ore de inregistrare continua, sunt nevoit sa folosesc priza, pentru ca pe baterie pot folosi camera doar 1,5-2 ore maxim.

Deci bateria o putem folosi fara probleme si pentru alimentarea anumitor gadget-uri, nu doar pentru incarcarea bateriilor. Practic Trust Primo poate inlocuii in anumite situatii bateria de la o camera video, si o va face chiar mai bine.

Cum spuneam, eu am testat cu o camera video Panasonic HC-VX980 (care are un incarcator de 5V la 1,5A), care o pot folosi fara probleme timp de 8 (opt) ore in urmatoarele conditii de utilizare:
– inregistrare continua
– utilizare wifi pentru remote control
– utilizare wifi pentru transmitere semnal video/audio care o tableta

Timp de incarcare al bateriei externe este cam mare si depinde foarte mult de tipul de incarcator pe care il folosesti sau mai exact de cati A (amperi) scoate. In manualul de utilizare avem 24 de ore daca folosim un incarcator de 1A si 12 ore daca folosim un incarcator cu 2A, insa nu este chiar asa. Eu am folosit un incarcator de 1,55A de la un telefon Samsung, iar dupa un mic calcul, o incarcare full ar dura cam 18 ore. 

Eu am pus la incarcat bateria cand mai avea doar un led aprins din cele 4, iar incarcarea full a durat cam 10 ore. Dupa un calcul simplu vedem ca o incarcare full, de la zero, ar fi durat cam 14 ore si nu 18 ore. Sper sa nu fi gresit calculele 🙂 .

Concluzii
Alte cateva lucruri de evidentiat ar fi ca:
– Nu are lanterna, cea ce este OK pentru este important ca bateria sa fie folosita pentru incarcare, iar ca lanterna putem folosi orice telefon cu blitz.
– Nu poti incarca un gadget in timp ce bateria externa este la incarcat.
– Cablurile sunt prea scurte, deci incomod de utilizat daca te deplasezi si vrei sa folosesti telefonul in timp ce este la incarcat…insa un cablu mai lung ar avea pierderi

Trust Primo este o baterie de capacitate mare ce-ti ofera suficient curent pentru mai mute gadget-uri simultan, pentru cateva ore bune. Eu zic ca este suficient ca sa-si merite banii, mai ales ca avem la iesire curent de 2,4A pe ambele porturi, iar pretul de 146 de lei (vezi link aici) este unul bun (a fost cumparat de la eMAG). Bateria o puteti gasi si la evoMAG la pretul de 143 de lei (vezi link aici).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.