Review Tenda A15 (AC750) WIFI Range Extender Dual-Band

Am primit in teste de la Tenda un wifi range extender model Tenda A15 (AC750) dual-band, adica poate extinde simultan retelele WiFi de 2.4GHz si de 5GHz la viteze de pana la 300Mbps si respectiv 433Mbps si cu o acoperire de pana la 120 de metrii patrati.

Review Tenda A15 (AC750) WIFI Range Extender Dual-Band

Review Tenda A15 (AC750) WIFI Range Extender Dual-Band

Tenda AC15 este al 2-lea range extender (repeter) de la Tenda pe care il testez dupa Tenda A9 (am scris aici despre el), range extender pe care il folosesc si acum si de care sunt foarte multumit.

Daca ne uitam la recomandarile celor de la Tenda, AC15 este o solutie pentru cei care locuiesc intr–un apartament cu mai multe camere sau intr-o casa cu mai multe etaje, cum spuneam, de pana la 120 de metrii patrati. In plus, A15 este conceput sa fie compatibil cu orice router WiFi si modem WiFi DSL disponibile pe piata.

O alta caracteristica a celor de la Tenda, pe langa aria de acoperire foarte buna, este modul rapid de configurare in trei pasi. Dar pana sa ajungem la instalare va pot spune ca in cutie regasim doar repeterul si manualul de utilizare, manual care este si in limba romana.

AC15 este dintr-un plasic alb, cu trei dintre laturi cu orificii pentru ventilatie. Pe lateralele mari gasim si cele doua antene omni-directionale de cate 2 dBi, antene care se pot roti 180 de grade. Conectorul de retea (rj45) in regasim pe una din lateralele mici impreuna cu butonul de reset. In rest, pe fata se afla butonul WPS si cele 3 leduri (de semnal, wps si power). Trebuie sa remarc faptul ca pe aceasi fata gasim un design special, cu o suprafata texturata si cu forme iesite in relif (vedeti in video despre ce vorbesc).

Instalarea se face foarte usor, asa cum spuneam, deja cunoscuta configurare in trei pasi de la Tenda:

1- dupa ce conectezi adaptorul la priza, de preferat in aceasi locatie cu routerul la care vrei sa te conectezi, cauti reteaua WIFI a extenderului cu un laptop sau cu un telefon si te conectezi la ea

2- folosesti un browser web si accesezi interfata device-ului folosind adresa IP 192.168.0.254 sau la adresa re.tenda.cn.

3- ultimul pas fiind alegerea retelei WiFi care trebuie extinsa introducand parola acesteia

Numele retelei SSID cat si parola de WiFi de pe Tenda A15 se poate personaliza.

Conectorul rj45 este functional si poti conecta un laptop sau calculator care nu are placa de retea wifi direct prin cablu. Adica extinde reteaua atat prin WIFI cat si prin LAN.

In testele pe care le-am facut cu Tenda A15, am folosit router-ul de la Digi Kaon AR-4010N AP si s-a conectat fara probleme la ambele retele.

In video veti obseva vitezele de transfer pe care le-am obtinut cu extenderul atat pe retelele WIFI cat si pe LAN. Un alt lucru pe care il veti observa in video este faptul ca poti extinde separat atat reteaua WiFi de 2.4GHz si pe cea 5GHz.

Ce nu-mi place:|

– viteza de transfer a retelei extinse este diminuata

– portul LAN este doar de 100Mbps.

Ce-mi place:

– instalare foarte usoara

– meniu simplu si intuitiv, inclusiv in limba romana

– este dula-band si are acoperire foarte buna

Concluzii:

Tenda A15 (AC750) este un range extender simplu de utilizat, simplu de configurat, cu semnal destul de bun si cel mai important, la un pret mic, adica 107 lei la eMAG si 115 le la PCGarage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.