Samsung Exynos 980 este primul procesor mobil integrat 5G al companiei

Samsung  a anuntat astazi cel mai recent procesor mobil, Exynos 980, care combina cel mai inalt nivel de performanta al conectivitatii cu un modem integrat 5G si performante de procesare inteligenta intr-un singur cip.

Samsung Exynos 980 este primul procesor mobil integrat 5G al companiei

Samsung Exynos 980 este primul procesor mobil integrat 5G al companiei


Odata cu introducerea modem-ului nostru 5G anul trecut, Samsung a avansat in revolutia 5G, deschizând drumul catre urmatoarea era in ceea ce priveste mobilitatea. Cu 5G integrat in Exynos 980, Samsung isi doreste sa creeze o retea 5G accesibila pentru o gama larga de utilizatori, continuând sa inoveze pe piata mobila 5G.


Ben Hur, vicepresedinte al System LSI marketing, Samsung Electronics

Bazat pe tehnologia avansata de procesare FinFET de 8 nanometri (nm), Exynos 980 este primul procesor de inteligenta artificiala (AI) produs de Samsung cu un modem 5G integrat. Exynos 980 inglobeaza modemul 5G ajutând la reducerea consumului de energie, dar si la cresterea eficientei spatiului unui dispozitiv. Modemul noului procesor mobil compatibil cu toate retelele de la 5G, pana la 2G, ofera o viteza rapida de downlink in 4G LTE si pâna la 2,55 Gbps in frecvente sub-6GHz 5G.

Modemul accepta, de asemenea, conectivitatea dubla E-UTRA-NR (EN-DC), care combina conectivitatea 2CC LTE si 5G pentru a maximiza viteza de downlink mobila de pâna la 3,55 Gbps. In plus, procesorul accepta noul standard Wi-Fi 6, IEEE 802.11ax, care ofera o viteza mai rapida si o stabilitate mai mare pentru jocuri online si streaming video de inalta rezolutie.

Cu un procesor puternic si un GPU la bord, Exynos 980 poate rula mai multe aplicatii simultan, modele complexe de design UX si jocuri grafice de inalta rezolutie. Avand doua dintre cele mai recente nuclee de procesare Cortex-A77 de inalta performanta si patru nuclee Cortex-A55, Exynos 980 furnizeaza puterea de calcul rapida si complexa necesara in era 5G. Pentru jocuri realiste si experiente imersive, procesorul vine cu GPU Mali-G76 de top.

Unitatea de procesare neurala (NPU) dispune de performante ridicate de pâna la 2,7 ori in comparatie cu predecesorul sau si este incorporata in Exynos 980 pentru a oferi inteligenta de nivel urmator pe urmatoarele device-uri. Cu NPU integrat, sarcinile AI sunt procesate chiar de pe device si nu sunt incarcate pe un server, oferind astfel o mai buna confidentialitate si securitate a datelor. NPU adauga imbunatatiri la aplicatii, precum autentificarea securizata a utilizatorului, filtrarea continutului, realitatea mixta, camera inteligenta si multe altele.

Pentru fotografii avansate, Exynos 980 ofera performante de top camerei cu suport de rezolutie pâna la 108 megapixeli (Mp). Procesorul avansat de semnal al imaginilor (ISP) accepta pâna la cinci senzori individuali si este capabil sa proceseze simultan trei senzori pentru experiente integrate in ceea ce priveste camera. impreuna cu NPU, camera foto care are la baza inteligenta artificiala este capabila sa detecteze si sa inteleaga scene sau obiecte, iar in functie de acestea, camera face ajustarile optime in setari.

Pentru o experienta multimedia captivanta, codecul multi-format (MFC) al lui Exynos 980 accepta codificarea si decodarea video-urilor in 4K UHD la 120 de cadre pe secunda (fps). HDR10+ cu mapare dinamica ofera culori mai detaliate si mai luminoase ale continutului video.

Exynos 980 urmeaza sa fie produs in masa paâna la sfârsitul acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.