Samsung a dezvăluit noul televizor QLED 8K 2020 la CES

Samsung a prezentat noua generație de televizoare QLED 8K la CES 2020, în Las Vegas, cu un ecran de doar 15 milimetri grosime, fără margini, ce conferă un raport ecran-corp de aproape 99%.

Samsung a dezvăluit noul televizor QLED 8K 2020 la CES

Samsung a dezvăluit noul televizor QLED 8K 2020 la CES

Gama QLED 8K 2020 folosește puterea IA pentru a îmbunătăți capacitățile audio, video și smart. În plus, oferă o gamă largă de funcții inteligente incluse în sistemul de operare de Tizen, oferind utilizatorilor ocazia să folosească comenzi vocale și să acceseze funcții noi, precum Tap View, Digital Butler și Samsung Health.

Modelul Q950TS QLED 8K, include toate aceste inovații, fiind primul televizor din industrie ce oferă capacități audio surround sound, rezoluție true-to-life 8K și un design ultra-subțire.


Rezoluția 8K are potențialul de a ne transforma industria. Ecranele de peste 75 inci sunt segmentul cu cea mai rapidă creștere de pe piață, fiind segmentul în care rezoluția 8K contează cel mai mult. Gama noastră de televizoare 8K 2020 arată întocmai puterea acestui potențial. Capacitățile sale imersive fără precedent și specificațiile inteligente inegalabile le permit utilizatorilor să își urmărească pasiunile mult mai ușor și să facă mai mult din ceea ce iubesc


Joe Stinziano, Head of Consumer Electronics Business, Samsung Electronics America.

Q950 elimină marginea din jurul ecranului pentru a crea un raport ecran-corp de aproape 99%, cel mai mare procentaj de pe piață. De la aproximativ trei-patru metri distanță, utilizatorii sunt cuceriți de efectul uimitor al ecranului Infinity, în care marginile par să dispară. Rezultatul este o experiență de vizionare mult mai imersivă care elimină granițele dintre televizor și ambient.

Samsung a dezvăluit noul televizor QLED 8K 2020 la CES-Q950_02

Samsung a dezvăluit noul televizor QLED 8K 2020 la CES-Q950

În plus, Q950 are doar 15 milimetri grosime pe întregul ecran. În combinație cu un panou din spate complet plat, Q950 poate sta lipit de perete sau se poate integra perfect și când este așezat pe un suport.

Gama QLED 8K este printre primele din industrie care acceptă redarea de conținut nativ 8K. În 2020 toate televizoarele Samsung din gama 8K 2020 vor include codec AV1 pentru filmarile în 8K.

De asemenea, Samsung lucrează cu parteneri precum YouTube pentru a dezvolta platforme care suportă streaming de conținut nativ 8K.

Bazat pe o tehnologia semiconductorilor Samsung, noua generație a procesorului Quantum Processor 8K al modelului Q950 dispune de capacități îmbunătățite de inteligență artificială care utilizează învățarea automată pentru a analiza și identifica caracteristicile fiecărui pixel. Apoi restaurează diferite elemente ale imaginii pentru a crea o imagine 8K curată, indiferent de sursa conținutului.

O problemă comună identificată de utilizatori este viteza conexiunii de internet. AI ScaleNet asigură o conexiune de streaming lină prin optimizarea benzii disponibile. Conținutul este comprimat în momentul în care pleacă de la furnizorul de conținut, apoi este restabilit după ce ajunge la televizor pentru a reduce semnificativ largimea de bandă necesară pentru difuzarea conținutului. Samsung Electronics continuă să colaboreze cu Amazon și folosește AI ScaleNet de la definiția standard la 4K în Prime Video.

Q950 oferă unele dintre cele mai bune specificații audio TV de pe piață, dispunând de difuzoare pe fiecare parte a display-ului, precum și sub-woofere în partea din spate. Când este combinat cu Object Tracking Sound+, care folosește un software bazat pe AI pentru a potrivi sunetul cu mișcarea obiectelor de pe ecran, Q950 poate oferi un sunet surround clar 5.1. Volumul poate fi ajutat în funcție de sunetele din jur, cum ar fi sunetul făcut de un blender în funcțiune sau de un aspirator. Amplificatorul de voce activ (AVA) ajută cei 40% dintre utilizatorii care declara ca sunt distrași de aceste sunete prin detectarea lor si amplificarea automata a claritatii vocii pentru conținutul difuzat. In plus, atunci când este conectat la un sound bar din seria Q 2020, precum Q800, Q-Symphony redă sunet de pe ambele dispozitive și astfel crează un peisaj sonor dinamic și multidimensional.

Din ce în ce mai mulți utilizatori își folosesc telefonul în timp ce se uită la TV, chiar dacă poate fi dfiicil să fii atent la ambele device-uri. Multi-View se asigură că utilizatorii nu vor rata nimic de pe niciun ecran, astfel încât ecranului telefonului poate fi proiectat pe TV într-o fereastră separată de ceea ce se difuzează la TV. Cu 14 aspecte diferite, utilizatorii își pot personaliza experiența de vizualizare, pot alege dintre afișarea continutului fie alăturat, fie picture-in-picture.

Tap View le permite utilizatorilor să-și proiecteze conținutul de pe telefon pe televizor doar prin atingerea celor două dispozitive. Și cu ajutorul Digital Butler, utilizatorul poate controla mai multe produse decât oricând, folosind tehnologia infraroșu pentru a detecta și a controla device-uri non-IoT din casă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.