Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone

V-am tot povestit despre situația pe care o am la casă, unde infrastructura de internet și TV prin cablu este foarte departe, iar singura alternativă este o soluție de satelit pentru TV și 4G pentru internet (pentru că 5G-ul nu are încă acoperire în locația respectivă). 

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-ss

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone

Până acum foloseam un router Tenda N300 4G680 cu un abonament de voce cu internet de la Digi, cu trafic de 10GB în 3G și 50GB în 4G, însă nu este suficient (si nici nu se poate obține ceva mai bun), mai ales pentru puștiul meu care încinge PC-ul în Gaming. În plus, în această perioadă lucrez de acasă și am nevoie, pe lângă trafic și de viteză ceva mai bună, nu de alta dar în timpul liber mai vreau să pot viziona fără probleme un film sau un serial pe Netflix. 

Deci am fost nevoit să caut o alternativă, ceva mai bună, care să-mi satisfacă nevoile enumerate mai sus, așa am ajuns la oferta celor de la Vodafone, Internet Wi-Fi Acasă de 16 euro / lună, ofertă pentru care primești următoarele:
– router-ul ZTE MF255V cu modul 4G inclus și cu Wifi 802.11 b/g/n, deci rețea de 2,4Ghz
– 100 GB trafic la viteză maximă
– viteză download de până la 50 Mbps și upload de până la 20 Mbps, dar în funcție de semnal se poate și mai bine de atât
– trafic de noapte necontorizat (în intervalul 0:00 – 8:00)
– Trafic suplimentar nelimitat la viteză de până la 512 Kbps (download), respectiv 256 Kbps (upload).

În cutie am găsit pe lângă router-ul ZTE, alimentatorul acestuia, un cablu de rețea de 1 m și manualul de utilizare care este cam sărăcăcios. Pe lângă cutia cu routerul am primit și cartela SIM pentru abonamentul de internet.

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-spate

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-spate

Chiar dacă ZTE este un router 4G cu funcție WIFI, design-ul nu a fost conceput cu antene exterioare. Totuși, pe spate acestuia se regăsesc două căpăcele care ascund doi conectori pentru conectarea unei antene 4G externe, si astfel se poate obține o creștere a semnalului 4G.

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-fata

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-fata

Rămân tot la design și după cum vedeți, ZTE a ales o carcasă elegantă, dintr-un plastic alb cu margine gri. Pe fața routerului se găsește o zonă în care se află câteva leduri martor pentru: power, semnal WIFI, phone (dacă conectezi un telefon standard), semnal GSM, semnal 3G/4G și LAN care suportă viteze de 1 Gbps.

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-laterala SIM

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-laterala SIM

Spatele routerului este cel mai dotat: butonul ON/OFF, cele 2 butoane pentru reset și pentru WPS, portul pentru conectarea unui telefon standard (RJ11), portul WAN/LAN (RJ45) și un port USB pe care din păcate nu am reușit să-l fac funcțional. In rest, pe una din laterale se află slotul unde se introduce cartela SIM.

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-conectori1

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-conectori

Partea de specificații este destul de greu de asigurat pentru că, să fiu sincer, nu am găsit nimic despre acest model, nici în/pe cutie și nici pe internet pe pagina producatorului. Este posibil ca ZTE MF255V să fie același cu modelul ZTE MF253V, doar că este preparat special pentru Vodafone.
– modem 4G LTE
– Wifi 802.11 b/g/n, deci rețea de 2,4Ghz cu viteza de până la 300 Mbps
– 2 antene integrate de 2 dBi
– securitate WPA2/WPA2
– rețea guest
– LAN/WAN 10/100/1000 Mbps,
– IPV4/IPV6

Nu am să insist cu setările care sunt disponibile în interfața, sunt cele pe care le regăsiți in mod normal pe orice router obișnuit. Oricum puteți observa în video-ul de pe canal toate setarile care pot fi efectuate din interfata web, setari care pot fi accesate atât de pe PC cat si de pe un telefon cu Android folosind aplicația de mobil ZTElink.

În plus, pentru partea de securitate, trebuie să stiți faptul că oferă protectie pentru tentativele de acces la interfata de administrare, prin blocarea accesului după 5 încercări greșite. 

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone-pass

Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone

Instalarea și configurarea este simplă și rapidă. Există și posibilitatea de a alege ca meniul să fie afișat în limba româna. Astfel, după ce scoți routerul din pachet, introduci SIM-ul și-l bagi în priză și cam asta este tot pentru că vine preconfigurat. Pe etichetă se regăsesc atât numele și parola rețelei WIFI cât și parola de acces pentru interfața de administrare. Practic nu mai trebuie să faci nici o setare, doar dacă vrei ceva în mod special.

Chiar dacă routerul nu are antene exterioare, semnalul WIFI este unul suficient de puternic să acopere aproape orice zonă dintr-o casa cu etaj. Am avut grijă să montez router-ul pe pervazul unei fereastre, la etaj, iar vitezele pe care le-am obținut au fost asemănătoare, indiferent de zona din casă unde am testat.

– Test de viteză în aceași cameră cu routerul la o distanță de 3 m:

– Test de viteză de pe hol, la o distanta de 5 m de router:

– Test de viteză dintr-o cameră alăturată, la o distanță de 7 m față de router:
– Test de viteză din partea opusă a casei, pe același etaj, la o distanță de 10 m față de router
– Test de viteză efectuat de la parterul casei:
După cum observați nu prea contează unde este pozitionat routerul, semnalul este asemănător. Probabil dacă voi monta și o antenă externă, viteza va crește semnificativ.

Pe telefon-ul mobil, folosind conexiunea de date (tot de la Vodafone), testele de viteză sunt asemanatoare. Din pacate, în zonă in care ma aflu, nici semnalul 4G nu strălucește.

Ce îmi place:
– design simplu și compact
– faptul că pot fi instalate antene externe pentru a crește posibilitatea de captare a semnalului 4G
– meniul suficient de bogat plus existența aplicație de mobil
– acoperirea wifi foarte bună

Ce nu-mi place:
– are doar un singur port LAN 
– portul USB este inutilizabil

Concluzii:
Routerul ZTE împreună cu abonamentul Vodafone este una dintre soluțiile cele mai bune în situația dată, când singura sursă de internet disponibilă este cea prin rețea mobila 4G. Un astfel de router îl poți avea doar dacă optezi pentru un abonament la Vodafone. Altfel poți achiziționa separat din magazin modelul ZTE MF253V la pretul de 410 lei de la eMAG și să-l utilizezi cu un serviciu de date de la un alt furnizor.

3 Replies to “Router 4G ZTE MF255V, cu internet fix prin 4G de la Vodafone”

 1. Iacob Cretiu

  Buna.

  Am cumparat un set de antene exterioare de pe emag pentru acest router. ( https://www.emag.ro/antena-omni-4g-lte-3g-2g-externa-router-cu-cartela-sim-conector-sma-male-3-5-dbi-2-bucati-ant-03/pd/DMW4GKBBM/ )

  Ma intreb daca trebuie schimbate ceva setari in router pentru a fi recunoscute intrucat la prima vedere nu se observa nici o diferenta.. indicatiile de pe site-ul emag nu m-au prea ajutat intrucat nu am gasit acele setari pentru antene in setari..

  Multumesc!

  Reply
   1. Iacob Cretiu

    Multumesc, In cazul asta o sa fac retur la cele 2 antene mici si sa achizitionez aceasta antena externa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.