Gaming cu Acer Nitro 5 2019 cu Intel i7 si GTX 1650TI

În timp ce scriu acest articol, România este în criză datorită Covid-19, iar pentru că trebuie să #stămacasă, ce poți face altceva ca iubitor de gadget-uri? Să #lucrezideacasă, ceva gaming și să testezi dispozitive noi, iar în acest caz vedeta este Acer Nitro 5, versiunea din 2019, un laptop cu placă grafică dedicată (GTX 1650TI) şi cu un design de gaming.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-ss

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI

În trecut am testat și versiunea anterioară din 2018 cu GTX 1050TI și pot spune că sunt câteva diferențe importante, inclusiv la design. Noul model aduce mai mult cu Nitro 7 pe care l-am testat la sfârșitul anului trecut

Mai concret, astăzi vorbim despre Nitro 5 model AN517-51-70HS care are un procesor Intel Core i-9750H, memorie RAM DDR4 de 16GB, cum spuneam și o placă grafică GeForce GTX1660TI cu 6GB memorie dedicată, completată de o placă grafică integrată pe placă de bază Intel UHD Graphics 630.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-speccy

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-speccy

Ecranul este IPS cu rezoluție FullHD de 17,3 inci și o rată de refresh de 144 Hz, ideal pentru gaming, pus într-o carcasă cu ramă subțire.

În plus, mai găsim ca dotări o camera Web HD, cameră flancată de 2 microfoane. Bateria este Li-Ion cu 4 celule iar din specificații aflăm că durează 8 ore, însă probabil cu battery saver activat, pentru că dacă ai nevoie de iluminare la ecran, pentru video sau pentru gaming deci utilizare mai intensă, bateria rezistă cam 2-3 ore. 

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-laterala1

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-laterala1

Pe laterala dreaptă găsim conectorul Jack de 3,5 în format de telefon pentru căști și microfon, un port USB 2.0, două leduri martor pentru power și baterie, conectorul de alimentare și una din grilele pentru ventilare.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-laterala2

Pe laterala stângă găsim 2 porturi USB 3 iar unul poate fi folosit pentru încărcare chiar dacă laptopul este oprit, un port USB de tip C, un port HDMI, portul de rețea RJ45 și orificiul pentru siguranță Kensington.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-spate

Pe laterala din spate găsim o grilă generoasă, ce permite ventilarea laptopului atunci când îl punem serios la treabă (procesare video sau gaming). 

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-spate difuzoare

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-spate difuzoare

Pe spatele laptopului găsim câteva grile pentru ventilare și difuzoarele stereo care sunt “ascunse” în cele două fante laterale.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-tastatura iluminata

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-tastatura iluminata

Chiar dacă touch-ul pare să fie ceva mai mare, tastatura este identică cu cea pe care o regăsim și pe Nitro 7, cu aceleași forme și iluminare roșie. Iluminarea se oprește după 30 de secunde dacă nu alegi să dezactivezi această funcție cu ajutorul aplicației Nitro Sense. 

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-nitrosense

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-nitrosense

Apropo de Nitro Sense este de fapt o aplicație cu ajutorul căreia se pot controla și monitoriza consumul de energie și de temperatură. Pentru răcire sunt 3 moduri de lucru: Auto, Max și Custom de unde poți regla, independent pentru fiecare ventilator dintre cele 2 ventilatoare (CPU si GPU), turația de lucru.

După cum vedeți și în imaginea de mai jos, după ce am ales Max, turația a crescut pe la 6000 de rotații pe minut, iar zgomotul este destul de mare. Nitro Sense se poate activa folosind o tastă dedicată aflată în zona tastelor numerice NumLock.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-nitrosense2

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-nitrosense2

Acum că am trecut de partea de design și specificații să vedem cum s-a comportat Nitro 5 în testele pe care le-am făcut.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-CINEBENCHR

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-CINEBENCHR

Cinebench R15: 111.28 (fps) puncte la OpenGL și 1015 (cb) puncte la CPU
Cinebench R20: 2111 puncte la CPU.

– În 3DMARK Time Spy a scos un scor de 5533 puncte, dublu față de ce a scos Nitro7 pe care l-am testat anul trecut.

– Tot în 3DMARK dar în Fire Strike a scos un scor de 12622 puncte,

– În PCMARK10 a obținut un scor de 4849 puncte

Pentru stocare găsim 2 unități de tip SSD de câte 1TB de la Intel și WD la care am aplicat câte un test cu CrystalDiskMark, iar rezultatul îl puteți observa mai jos în imagine.

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-CrystalDiskMark

Gaming cu Acer Nitro 5 cu Intel i7 si GTX 650TI-CrystalDiskMark

Nu puteau lipsi jocurile din testare însă, din păcate, în locația unde #stauacasă, internetul este disponibil doar prin rețea mobilă iar acest lucru influențează calitatea gaminig-ului. Ca de fiecare dată configurez setarile video la maxim, pentru a vedea comportamentul plăcii GTX 1650TI. De această dată am ales să nu mai fac capturi de ecran folosind OBS, pentru a nu mai influența valorile FPS.
Iată rezultatele:

– CSGO  144 de FPS 
– PUBG (Playerunknown’s Battlegrounds) între 90 și 120 de FPS 
– Rocket Ligue – între 144 de FPS
– Astroneer – 
între 121 și 126 de FPS

După cum vedeți și în video, ecranul este foarte bun pentru filme și jocuri, iar sunetul este clar și tare, însă basul mai puțin.

Ce nu-mi place:
– chiar dacă arată foarte bine, iluminarea pe rosu a tastaturii este inutilă/deranjantă pentru mine, mai ales pe întuneric, mi-ar fi plăcut să am alternativă și pentru culoare albă
– lipsa portului SD sau MicroSD, foarte util pentru cei care folosesc o camera video sau foto cu o astfel de memorie

Ce-mi place:
– performața oferită de procesorul i7 împreună cu cei 16GB de RAM și SSD-uri
– ecranul ISP fullHD cu rata de refresh iși face treaba foarte bine.
– placa GTX 1650TI care oferă o experiență de gaming foarte bună
– memoria de stocare SSD mare (2 x 1TB) și rapidă, in special pentru sistemul de operare
– iluminarea de la tastatura poate fi activată permanent 
– design plăcut

Concluzii:
În afara task-urilor uzuale (navigare internet, editare office), Nitro 5 se poate adresa fară probleme celor care au nevoie de un laptop atât pentru productivitate (chiar și editare foto/video) cât și pentru cei care vor să se relaxeze (vizionări de filme/seriale și gaming).

Fiind un laptopul de testare, configurația acestuia este mai specială, de aceea în magazinele de pe la noi am găsit câteva modele asemănător, iar prețul oscilează:
– la eMAG prețul este între 4100 de lei și 6100 de lei. 
– la PCGarage am gasit un model asemanator la pretul de 5800 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.