Cum mi-am montat cotiera pentru Duster la Dacia Spring (Video)

Cotieră pentru Duster la Dacia Spring! Vă întrebați de ce? Nu știu dacă v-am spus, dar din luna decembrie 2021 am trecut în tabăra proprietarilor de mașini electrice așa că…

Cum mi-am montat cotiera de Duster la Dacia Spring

Cum mi-am montat cotiera de Duster la Dacia Spring

Am achiziționat de curând o Dacia Spring. Am fost printre primii care am făcut precomandă în 21 martie 2021, inițial din joacă, după care am spus de ce nu. Așa că am plătit avansul în luna mai 2021, iar după o perioadă lungă de așteptare a venit și mașinuța, în 12 decembrie 2021.

Nu am să vă plictisesc acum cu un review despre mașină pentru că deja internetul este plin de așa ceva.

Vă pot spune doar ca sunt mulțumit de faptul că am ales să finalizez comanda și că acum mă bucur zilnic de condus în liniște, fără să poluez și cu ceva bănuți care îi voi economisi fără să fiu nevoit să-i cheltui pe benzină, revizii și alte componente utilizate la fosile.

Dar să revenim la idea articolului de astăzi. Chiar dacă vorbim de cea mai ieftina mașină electrică din Europa, Dacia Spring este o mașină cu suficiente dotări în standard, dotări pe care nu le găsim pe unele mașini mai scumpe. Totuși, unele lucruri pe care eu le consider indispensabile în 2022 la o mașină lipsesc. De exemplu degivrarea în oglinzile laterale sau cotieră de la scaunul șoferului.

După cum ați remarcat și din subiectul articolului, astăzi vorbim despre cotiera de la scaunul șoferului, mai exact am să vă prezint în video-ul de mai jos ce model de cotieră mi-am achiziționat și cum am reușit să o montez.

Inițial am achiziționat o cotieră universala mai ieftină, care părea mai bine confecționată și cu un designe plăcut, însă am returnat-o din mai multe motive: pentru montaj și fixare era necesar să fac mai multe găuri în consola centrala pentru șuruburile de prindere, șuruburi care nu erau incluse în pachet; după montaj accesul la frâna de mână era deficitar; iar pentru realizarea reglajelor sunt necesare scule.

După această tentativă nereușită am cautat o altă soluție și am aflat că există unele modele care se potrivesc pentru Spring, și anume cele pentru Dacia Logan 2017 (OE1 ARMREST DACIA LOGAN 2017), variantă care se potrivește cel mai bine, fără să fi nevoie de nici o modificare pentru instalare și cotiera pentru Dacia Duster (2 sau versiunea 2018), variantă la care este necesar să aplici 2 gauri de 4mm pentru suportul de prindere. Ambele variante oferind soluția de prindere direct de scaunl șoferului.

Așa că am cautat la magazinele de profil și toate aveau stocurile epuizate cu promisiunea că vor actualiza stocurile în luna ianuarie 2022. Într-un final am găsit pentru varianta de Duster, ultimul produs pe stoc la armster.ro și m-a costat doar 445 lei pentru că am ales varianta fără USB, variantă care costă între 585 lei și 650 lei.

AICI este link-ul unde puteți găsi cotiera pentru modelul Dacia Logan 2017 (OE1 ARMREST DACIA LOGAN 2017) care este compatibilă și cu Dacis Spring.

Mai jos, în video, puteți urmării cum mi-am instalat singur cotiera.

One Reply to “Cum mi-am montat cotiera pentru Duster la Dacia Spring (Video)”

  1. Alexandra Tania

    articole de calitate!
    Am apreciat si voi aprecia mereu continutul de calitate.
    Mai astept continut asa bun!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.