powerpoint default language

powerpoint default language - change language all slides powerpoint 2010powerpoint default language spelling on all slides

Cati dintre noi nu s-au confruntat macar o data cu problema de spelling la fisierele Office.  Una din cele mai mari lacune pe care MS Office-ul o are este la PowerPoint. Mai exact, NU EXISTA optiunea prin care poti seta Language Default pentru tot documentul o singura data.

Nu ma pot abtine si trebuie sa comentez un pic situatia inainte de a prezenta tutorialul.

Problema exista inca de pe la inceputurile lui MS Office (cel putin de la Office 97), si nu a fost rezolvata nici acum pe versiunea MS Office 2010. Este destul de frustrant sa platesti o gramada de bani pe licenta (vezi oferta de la Emag aici), si sa suni la support Microsoft si sa primesti raspuns de genul:

…va trimit acest link care trateaz exact problema pe care o aveti si dumneavoastra cu limbile si ofera diverse rezolvari

…,si primesti un link de pe un forum, binenteles Microsoft , cu multiple discutii si posibile rezolvari care nu functioneaza binenteles,…cred ca s-a chinuit ceva sa gaseasca pe forum-ul Microsoft subiectul respectiv cu informatii cat de cat relevante.

Deci nu incercati pentru ca NU merge urmatoare “rezolvare” cu:

  • View tab and select the Outline view; 
  • Now press Ctrl-A to select all; Tools > Language > Choose your language to set.

Recunosc ca mi-am pierdut ceva timp sa gasesc o solutie functionala. M-am inspirat de pe diverse alte site-uri gasite cu ajutorul google search. Este testata de mine si instalate cu succes pe mai multe PC-uri cu Office 2010 EN cu Proofing Tools si/sau Multi Lang Pack instalat pe ele.

Pentru a fi mai usor de inteles/accesat, tutorialul este imparti in 3 (trei) capitole:

I.    Generat fisiere .ppam si .pptm:
II.  Implementarea a celor 2 fisiere  .ppam si .pptm in MS Office (PowerPoint)
III. Utilizarea tool-ului

Vezi oferta celor de la emag aici pentru Ms Office. Info despre aplicatii alternative gratuite la MS Office gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.