powerpoint default language

powerpoint default language - change language all slides powerpoint 2010powerpoint default language spelling on all slides

Cati dintre noi nu s-au confruntat macar o data cu problema de spelling la fisierele Office.  Una din cele mai mari lacune pe care MS Office-ul o are este la PowerPoint. Mai exact, NU EXISTA optiunea prin care poti seta Language Default pentru tot documentul o singura data.

Nu ma pot abtine si trebuie sa comentez un pic situatia inainte de a prezenta tutorialul.

Problema exista inca de pe la inceputurile lui MS Office (cel putin de la Office 97), si nu a fost rezolvata nici acum pe versiunea MS Office 2010. Este destul de frustrant sa platesti o gramada de bani pe licenta (vezi oferta de la Emag aici), si sa suni la support Microsoft si sa primesti raspuns de genul:

…va trimit acest link care trateaz exact problema pe care o aveti si dumneavoastra cu limbile si ofera diverse rezolvari

…,si primesti un link de pe un forum, binenteles Microsoft , cu multiple discutii si posibile rezolvari care nu functioneaza binenteles,…cred ca s-a chinuit ceva sa gaseasca pe forum-ul Microsoft subiectul respectiv cu informatii cat de cat relevante.

Deci nu incercati pentru ca NU merge urmatoare “rezolvare” cu:

  • View tab and select the Outline view; 
  • Now press Ctrl-A to select all; Tools > Language > Choose your language to set.

Recunosc ca mi-am pierdut ceva timp sa gasesc o solutie functionala. M-am inspirat de pe diverse alte site-uri gasite cu ajutorul google search. Este testata de mine si instalate cu succes pe mai multe PC-uri cu Office 2010 EN cu Proofing Tools si/sau Multi Lang Pack instalat pe ele.

Pentru a fi mai usor de inteles/accesat, tutorialul este imparti in 3 (trei) capitole:

I.    Generat fisiere .ppam si .pptm:
II.  Implementarea a celor 2 fisiere  .ppam si .pptm in MS Office (PowerPoint)
III. Utilizarea tool-ului

Vezi oferta celor de la emag aici pentru Ms Office. Info despre aplicatii alternative gratuite la MS Office gasiti aici.

poti da sfoara in tara...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.