Lenovo Tech World-Smartwatch Magic View cu doua ecrane si Smartphone SmartCasta cu video proiector

Lenovo Tech World-Smartwatch Magic View cu doua ecrane si Smartphone SmartCasta cu video proiectorDupa ce zilele trecute va povesteam despre evenimentul Tech World de la BEIJING cu lansari noi: celor 3 noi laptopuri la Tech World – Lenovo Z41, Lenovo Z51 si Ideapad 100 si Noul Lenovo ThinkPad 10, o tableta cu Windows 10,  astazi cei de la Lenovo vin cu noi produse interesante.

Pe langa produsele disponibile anul acesta, Lenovo le-a prezentat participantilor cateva detalii din interior despre cercetarile viitoare, noi produse si tehnologii/concepte:
1. Conceptul de Smartwatch Magic View – primul pas catre un smartwatch cu mai multe functionalitati.

Magic View este primul smartwatch cu doua ecrane, inlatura limitarile dimensiunilor reduse ale ecranului fizic principal. Acesta foloseste reflexia optica pentru a crea o imagine virtuala si oferind un ecran virtual de 20 de ori mai mare decât ecranul principal al ceasului. De exemplu, utilizatorii pot urmari o harta, un video sau pot vizualiza fotografii. Acesta reda o imagine suficient de mare si o experienta imersiva, spre deosebire de ceasurile inteligente care exista astazi. Lenovo a colaborat cu parteneri tehnici cheie si a dezvoltat, de asemenea, propriul cip din siliciu pentru a miniaturiza componentele fara a face rabat de la performanta.
P: Vezi produsele Lenovo la eMAG?eMAG lanseaza Wink si Star-Light, doua branduri proprii 8r

2. Concept SmartCasta prin care Lenovo prezentat solutii prin care ofera smartphone-urilor mai multe functionalitati, care sa le aduca mai aproape de PC-uri.

Daca astazi smartphone-urile sunt limitate la a oferi doar consum de continut, SmartCast schimba paradigma, aducand un smartphone cu proiector cu laser incorporat, detector de miscare cu infrarosu si algoritmi de calcul performanti. Aceasta imbinare fara precedent a tehnologiilor deschide un nou univers de interactiuni: utilizatorii pot proiecta un ecran interactiv cu dimensiuni generoase pe o masa, pentru a putea tasta cu ajutorul unei tastaturi virtuale, astfel incât sa poata folosi aplicatiile obisnuite (calculator, desen, inregistrarea unor notite sau editari in Microsoft Power Point).

Lenovo Tech World-Smartwatch Magic View cu doua ecrane si Smartphone SmartCasta cu video proiectorFolosind doar proiectorul, utilizatorii pot transforma un perete intr-un cinematograf pentru a urmari filme, pentru a sustine o prezentare sau pentru a rula jocuri precum Fruit Ninja folosind gesturile. Pentru o sesiune de apeluri video pe telefon, pot proiecta continut pe perete, in timp ce vizioneaza mai multe fisiere de continut in acelasi timp pe ecranul telefonului.
in timpul evenimentului Tech World, renumitul pianist Lang Lang a ajutat la testarea tehnologiei Smart Cast prin redarea piesei “The Entertainer” pe o tastatura electronica, urmarind partitura afisata de proiectorul smartphone-ului.

Mai sunt si alte lucruri interesante pe care Lenovo le-a expus la Tech World pe care le puteti savura citind o parte din comunicatul de presa expus in continuare:


Dispozitivele mobile și experiența de achiziție personalizate pentru gusturi individuale
Pe măsură ce dispozitivele devin mai personale, Motorola Mobility a anunțat Moto Maker, studioul online de design al companiei pentru crearea smartphone-urilor personalizate, este disponibil în China. Începând de astăzi, consumatorii din China se pot loga pe Motomaker.com și își pot crea propriile telefoane unice Moto X. Acest anunț arată cum noile modele schimbă felul în care clienții interacționează cu brandurile pentru a crea dispozitive unice.
În 2014, Lenovo a anunțat ShenQi, o companie separată care a deschis în China, în luna aprilie, un nou model de business desfășurat pe internet. ShenQi este orientat spre integrarea hardware-ului și software-ului pentru a crea experiențe unice și spre dezvoltarea produselor IoT care susțin ecosistemul caselor inteligente. În mod special pentru dispozitivele IoT, ShenQi va dezvolta wearables și produse pentru transport inteligent și smart office.

La Tech World, ShenQi a prezentat câteva produse, printre care se numără și noile power banks foarte subțiri, imprimante 3D care pot printa feluri de mâncare din ciocolată, dar și obiecte de mare precizie, cel mai mic difuzor dual-track pentru afară și un centru de control al casei inteligente care funcționează pe baza tehnologiei WiFi. Compania explorează de asemenea și zonele de robotică și vehicule aeriene fără pilot.
Prin dezvoltarea dispozitivelor specializate, Lenovo creează, de asemenea, instrumente specifice care răspund nevoilor utilizatorilor din segmentul business. Lenovo a anunțat noul ThinkPad 10, o tabletă care oferă putere de calcul pentru profesioniștii care sunt tot timpul în mișcare. Tableta include noul ThinkPad Pen Pro, pentru o acuratețe mai mare și securitate sporită pentru protecția datelor.  
În același timp cu dezvoltarea inovațiilor pe segmentul hardware, Lenovo și partenerii săi dezvoltă soluții software centrate pe utilizatori, în mod special în segmentul introducerii datelor în moduri alternative, inclusiv verbal, cu ajutorul tehnologiei tactile și a stilourilor interactive.

Lenovo a anunțat următorii pași în dezvoltarea hardware, software și a ecosistemului prin lansarea unei aplicații software care leagă tehnologia de introducere verbală a datelor cu cea a scrisului, pentru o experiență de utilizare îmbunătățită pe YOGA Tablet 2 de 8 inci cu sistem de operare Android, și tehnologie AnyPen pentru limba mandarină. Până acum, introducerea vocală a numelor în chineză a fost o sarcină dificilă, având în vedere că există aproximativ 7,000 de caractere utilizate frecvent, dintre care doar 50 sunt fără omonime. Un nume chinezesc are în mod normal unul sau două caractere, alese dintre aceste 7,000 sau mai multe caractere. Să luăm în calcul un nume: Ying (spus pe un ton neutru). În funcție de caracterul pe care persoana respectivă îl alege pentru a-l reprezenta, acesta poate avea anumite sensuri, inclusiv cireșe, erou, vultur sau pasăre cântătoare. Acest lucru ridică o provocare pentru recunoașterea vocală, de aceea WRITEit pentru mandarină se dovedește a fi în mod special o tehnologie folositoare. Cu ajutorul tehnologiilor Lenovo WRITEit și Fusion Input, utilizatorii pot folosi cu ușurință gesturile și contextul pentru a defini și a corecta rezultatele recunoașterii vocale pe ecran.

Lenovo a anunțat și a testat tehnologiile Cortana cu REACHit, o nouă experiență care rezultă dintr-o colaborare strânsă cu Microsoft. Cortana este asistentul personal digital disponibil pe calculatoarele cu Windows 10, tabletele și telefoanele care permit utilizatorilor să vorbească sau să scrie natural pentru a îndeplini diverse sarcini. REACHit extinde capabilitățile de căutare ale Cortana pentru serviciile din afara sferei Microsoft. Prin crearea unui cont REACHit, utilizatorii pot căuta dintr-o singură platformă în Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive și pe calculatoarele sau pe tabletele la care sunt conectați de la distanță. Această integrare exclusivă de platforme, oferă aplicației Cortana o librărie extinsă de informații în care utilizatorul poate căuta, deschizând un nou nivel de căutare contextuală și oferind varianta cea mai cuprinzătoare, fluidă și naturală de a găsi conținut personal în format digital.  

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a vorbit alături de Yuanqing despre funcțiile care vor fi disponibile pe Windows 10 și despre beneficiile pe care le au consumatorii folosind Windows as a Service, aplicațiile universal disponibile pe toate dispozitivele și oportunitățile pe care le au dezvoltatorii.
Anunțurile legate de produsele Lenovo și demonstrațiile cu produse arată modul în care integrarea hardware și software creează o experiență de utilizare mai bună, dar cloud-ul și Big Data trebuie comoditizate pentru a realiza adevăratul potențial al acestor tehnologii. Pentru a ilustra acest concept, fostul jucător NBA Shane Battier a explicat cum folosește tehnologia Big Data în cloud-ul personal pentru a-și analiza și pentru a încerca să își depășească adversarii pe teren. Big Data îi permite lui Battier să afle care sunt slăbiciunile adversarilor și să joace inteligent. Traduse într-o strategie orientată spre rezultate măsurabile, acestea completează punctele obținute pe teren.
Pentru a completa pachetul de oferte Lenovo pe segmentul stocării pentru consumatorii business, Lenovo a anunțat de asemenea matricele Lenovo Storage S2200 și S3200. Create pentru simplicitate, viteză, scalabilitate și disponibilitate, aceste matrice cu caracteristici puternice se integrează cu ușurință în rețele și dispun de o serie de inovații, totul la un cost redus.

Lenovo a construit un parteneriat puternic și de durată cu lideri ai industriei ca Intel pentru a identifica și pentru a dezvolta noi soluții tehnologice. Expresiile natural umane, ca gesturile, vorbirea și expresiile faciale devin metode importante de introducere a datelor, iar Intel a lucrat intens în acest domeniu pentru a realiza camera video și software-ul Intel RealSense.

Camera Intel RealSense este o caracteristică opțională disponibilă pe unele dispozitive Lenovo, inclusiv laptopuri sau desktop-uri all-in-one, și ajută la crearea unor noi moduri de interacțiune, incluzând logarea fără parole pe platforma Windows* Hello folosind Windows* 10, jocuri video, divertisment, conferințe video sau crearea de conținut. CEO-ul Intel Brian Krzanich a vorbit alături de Yuanqing și a arătat noua generație de camere Intel RealSense, pentru tablete și dispozitive mobile, care includ caracteristici de scanare 3D la prețuri pentru consumer și dispun de asemenea de alte funcții precum fotografierea și înregistrarea video, realitatea augmentată sau gaming. Krzanich a prezentat de asemenea și intențiile Intel de a aduce tehnologia Intel RealSense pe dispozitive precum roboți, drone, wearables sau Internet of Things.

Pe măsură ce interacțiune dintre om și mașină continuă să se dezvolte, Robin Li, CEO al Baidu, valorifică cercetarea inteligenței artificiale (AI). În cadrul Lenovo Tech World, acesta a arătat cu dezvoltarea segmentelor Deep learning și Big Data îmbunătățește experiența utilizatorilor. Cea mai nouă realizare a Baidu în domeniul AI vizează luarea deciziilor de către computer și oferirea unor răspunsuri verbale din partea acestui dispozitiv, pe baza capacității sale de a recunoaște imagini și de a înțelege întrebări.
Robin a arătat de asemenea noile caracteristici ale Baidu Translator. După ce utilizatorul a fotografiat cu un telefon meniul unui restaurant, aplicația poate traduce în chineză întregul meniu, pentru ca ulterior să îl afișeze pe ecranul telefonului. Altă caracteristică ajută vorbitorii de limbi diferite să poată comunica liber.
Li a arătat și felul în care tehnologia de recunoaștere vocală și a imaginilor, bazată pe inteligența artificială, poate avea aplicabilitate în viața de zi cu zi. Acesta a arătat două exemple: poți găsi hainele pe care vrei să le achiziționezi pe baza unei fotografii cu o persoană care le poartă  sau poți reconstrui digital punctele de interes din Nepal așa cum arătau înainte de cutremur, tot pe baza fotografiilor.

Tech World arată viziunea Lenovo despre produsele viitoare, strânge relațiile de business și relațiile companiei cu utilizatorii, marcând în același timp o decadă de transformări pentru companie. Aceasta s-a schimbat dramatic, de la o companie de PC-uri, care a celebrat recent aniversarea a 10 ani de la achiziția diviziei IBM PCD. Acea achiziție inițială a propulsat Lenovo către liderul de piață de 46 miliarde de dolari și una dintre principalele companii producătoare de electronice de consum. Acest impuls a stimulat de asemenea dezvoltarea noilor segmente de business și dispozitive, inclusive smartphone-uri și servere, segment favorizat de achiziția Motorola Mobility și de cea a business-ului IBM x86 în 2014.
Pentru a marca această schimbare strategică, Lenovo a lansat la  Tech World un nou logo. Acesta oferă o experiență mai personal, mai interactivă și mai orientate spre consumator, care reflect personalitatea Lenovo, încorporând în același timp moștenirea bogată a achizițiilor și a inovațiilor originale.


Lenovo Tech World-Smartwatch Magic View cu doua ecrane si Smartphone SmartCasta cu video proiector
Galerie FOTO:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.