Teste cu un adaptor microHDMI-VGA

Teste cu un adaptor microHDMI-VGAZilele trecute, am fost pus in situatia de a conecta un ultrabook (ASUS ZenBook), care are doar conector microHDMI pentru video out, la un videoproiector fara HDMI, echipat doar cu VGA ­čÖé .

Era vorba despre o prezentare externa (unde s-a folosit un videoproiector local), la care intr-un final s-a folosit doar laptopul, pentru ca evident nu s-a putut face conectarea ­čÖé .

Sfat: In cazul in care va achizitionati un ultrabook (care in general nu au conector VGA si nici port RJ45 pentru retea) si il folositi pentru prezentari (cu un videoproiector), luati in calcul si situatia in care folositi un videoproiector extern, ceva mai vechi si care nu este echipat cu un port HDMI.

Asa ca am fost nevoit sa fac rost de un adaptor pe care sa-l folosec in astfel de situatii.

Dupa o scurta cautare prin magazinele online de profil, am gasit adaptorul  Delock 65347 (micro HDMITeste cu un adaptor microHDMI-VGA D la VGA Alb T-M). L-am comandat prin marketplace eMAG, a costat 116 de lei si a venit a 2-a zi.

In afara de faptul ca avem 2 conectori (microHDMI si VGA) pe un cablu de ~ 15 cm, nu este mare lucru de spus. Pe cutie avem specificat faptul ca suporta rezolutie de pana la 1080p (FullHD), insa pare sa mearga si la rezolutii mai mari.

Ultrabook-ul pe care l-am testat, un ASUS ZenBook (vezi o prezentare aici), functiona cu o rezolutie 3200 x 1800 in mode clone. Teste cu un adaptor microHDMI-VGA

Videoproiectorul pe care l-am folosit pentru testare este un Epson EB-W28, care are HDMI, insa l-am conectat folosind portul VGA.

Nu a fost nevoie de nici o setare, l-am conecta si a functionat din prima.

Galerie FOTO – Teste cu un adaptor microHDMI-VGA:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.