Metoda simpla de mutare a sistemului de operare Windows de pe HDD pe un SSD nou, de capacitate mai mica – Concurs –

Intr-un articol mai vechi, v-am prezentam care sunt optiunile de instalare a sistemului de operare dupa schimbarea unui HDD cu un SSD. Astazi mi-am facut timp si am pregatit un tutorial in care va explic cat de simplu si usor a fost sa-mi fac mutarea sistemului de operare (partitia de sistem cu Windows 7 64bit), de pe HDD pe un SSD de 2.5″, fara sa mai stau sa reinstalez Windows-ul. 

Concurs - Metoda simpla de mutare a sistemului de operare Windows de pe HDD pe un SSD nou si de capacitate mai micaIn plus, impreuna cu cei de la EaseUS am pregatit si un concurs in care punem la bataie 5 licente de  EaseUS Todo Backup Home. Mai jos in articol gasit detaliile despre ce trebuie sa faceti pentru a castiga una din cele 5 licente.

Un alt lucru important de mentionat este faptul ca SSD-ul are capacitate mai mica de stocare fata de HDD, situatie des intalnita si in care nu am putut opta pentru a clona tot disk-ul. Acest lucru m-a facut sa caut o solutie simpla, pentru mutarea/migrarea/clonarea doar pentru partitia/partitile de sistem (cu sistemul de operare instalat), partiti care incap pe noua memori de stocare SSD.

Sunt convins ca sunt nenumarate metodele de clonare a disk-urilor sau a partitiilor, gratuite sau nu, insa eu va voi prezenta metoda testata de mine cu succes pe mai multe sisteme.

Dar sa trecem la treaba. Operatia a fost foarte simpla, iar pentru acest lucru am avut nevoie de:
– Calculatorul sau laptop-ul. Eu am folosit un Lapto Dell Latitude E6320;
– Noua memorie SSD de 2.5″;
– un rack extern SSD/HDD de 2.5″;
– o surubelnita cruce de dimensiune mica pentru demontare/montare HDD;
– si aplicatia gratuita EaseUS Todo

In momentul de fata achizitia unui rack extern nu mai este asa o problema. La eMAG gasesti un astel de rack incepand de la 20 de lei. In plus il poti folosi pentru HDD-ul inlocuti si astfel vei avea o memorie de stocare mobila generoasa.

Pasul 1. Pregatire
– Instalam SSD-ul in rack-ul extern si-l conectam la portul USB;
– Descarcam si instalam aplicatia gratuit EaseUS Todo;
– Verificam ca noul disk SSD sa nu fie formatat.

Pasul 2. Migrarea Partitiei de Sistem
– Deschidem aplicatia EaseUS Todo;
– Din meniu selectam Clone System;Concurs - Metoda simpla de mutare a sistemului de operare Windows de pe HDD pe un SSD nou si de capacitate mai mica– Urmeaza sa selectam disk-ul Target, adica SDD-ul unde dorim sa migram/mutam partitia Sistem (cu Windows 7 in cazul meu);
– Foarte important, inante de a continua este sa selectam cele doua bife de la Advanced options, alfel nu va merge;
– Dupa care finalizam si astepta sa termine copierea. Dupa finalizare oprim calculatorul sau laptop-ul ( dupa caz).Concurs - Metoda simpla de mutare a sistemului de operare Windows de pe HDD pe un SSD nou si de capacitate mai mica2

Timpul in care se face migrare este influentat in special de spatiul utilizat de partitia sistem si de viteza de scriere/citire a memorilor de stocare implicate in operatiune de migrare.

Pot fi si situatii cand migrarea/copierea poate esua, in cazul in care exista erori pe disk.

Pasul 3. Inlocuirea HDD
– Dupa oprirea calculatorul sau laptop-ului, asigirati-va ca acesta este scos din priza (la laptop trebuie scoasa si bateria);
– Se desface calculatorul sau laptop-ul (dupa caz), se demoneteaza vechi-ul HDD si se monteaza noua memorie SSD.

Operatiunea de migrare se termina cu pornirea calculatorul, insa trebuie sa aveti grija daca in bios este setat corect sa booteze de pe noul SSD..

_______________________________________________________

Revenind la concurs, cum spuneam avem 5 licente EaseUS Todo Backup Home, iar pentru a putea castiga una dintre licente trebuie sa:
– dati like la pagina de Facebook vastIT;
– un un share la articol;
– lasati un comentariu mai jos in articol (NU pe Facebook), prin care sa-mi spuneti de ce credeti ca aveti nevoie de o astfel de aplicatie.

Concursul este valabil pana pe data de 30 septembrie la ora 23:59, iar castigatorii vor fi extrasi cu ajutorul random.org.


UPDATE: Castigatorii concursului.
Avand in vedere ca interesul pentru acest concurs a foarte unul foarte “mare” ( 🙂 ), sunt nevoit sa renunt la extragere si sa-i declar castigatori pe cei doi care au comentat la articol:
– Marin Theodora
– Serban Elena

Voi trimite castigatorilor prin e-mail codul de activare al aplicatiei.

Related Post
poti da sfoara in tara...
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Tumblr
Tumblr

4 Replies to “Metoda simpla de mutare a sistemului de operare Windows de pe HDD pe un SSD nou, de capacitate mai mica – Concurs –”

 1. Daniel

  Pasul 1. Pregatire
  ……….
  – Verificam ca noul disk SSD sa nu fie formatat.

  De ce sa nu fie formatat?
  Eu i-am dat format cand l-am conectat la pc.
  E vreo problema?

  Reply
 2. Marin Theodora

  In mod sigur o astfel de aplicatie imi va fi utila pentru ca asa cum ii este si numele ma va ajuta sa fac usor anumite imbunatatiri sau schimbari in laptop-ul meu

  Reply
 3. Serban Elena

  Am nevoie de o astfel de aplicatie pentru ca este utila si citind articolul usor de instalat.
  FB- Elena Racovita

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.