Am bagat Galaxy S8 Plus la apa – Video WaterProof Test

Nu m-am putut abtine si am testat rezistat la apa a lui Galaxy S8 Plus. 

Am bagat Galaxy S8 Plus la apaIn aceste zile am primit de la Samsung un Galaxy S8 Plus impreuna cu un Dex Station pentru teste. Deja stiti acest lucru pentru ca v-am anuntat pe blog, iar pentru Dex Station am facut deja un articol.

Despre S8 Plus va pot spune ca am pregatit un review, dar pana atunci va pot spune ca este un telefon superb din toate punctele de vedere:
– arata foarte bine imbracat in sticla;
– are un ecran foarte mare care se comporta foarte bine si in conditii de lumina puternica;
– in plus, la fel ca la S7, sunt impresionat de pozele si filmarile pe care le poti face cu telefonul.

Sunt si cateva lucruri marunte care nu mi-au placut la S8 Plus, insa astazi va prezint un test de rezistenta la apa. Anul trecut am facut acelasi test pentru S7 si sunt curios cu ce imbunatatiri a venit Samsung in acest caz.

Asa cum probabil stiti, S8 si S8 plus sunt certificate IP68, deci sunt rezistente la apa si praf. Revenind la rezistenta la apa S8 poate sa reziste timp de 30 de minute la o adancime de 1,5 metrii. Mare atentie insa!!! nu se aplica si in cazul apei sarate, cum ar fi apa de mare (poate chiar si transpiratia).

Deci puteti sta linistit daca va prinde ploaia, sunteti la piscina sau sub dus, asta in conditile in care nu-l scufundati mai adanc si nu sta mai mult timp in apa.

Ce am testat:
– Functionarea butoanele hardware;

– Ecranul si butonul software de home;
Daca va aduceti aminte la s7 nu putem da comenzi de pe ecran in timp ce acesta este in apa.  Acelasi lucru se intampla si la S8 Plus. Ecranul poate fi activ doar partial daca si telefonul este scufundat partial.

– Comportamentul difizorului in timp ce scufundam telefonul in apa;
Deschidem youtube-ul, pornim un videoclip si scufundam telefonul in apa si vedem ce se intampla.
La S7 sunetul era influentat de apa care intra in zona difuzorului si isi revenea doar dupa ce apa disparea din zona respectiva, lucru care nu se intampla foarte repede. In cazul lui S8 Plus, se pare ca cei de la Samsung au reusit sa gaseasca o metoda prin care apa din zona difuzorului sa se evacueze foarte repede, iar sunetul sa revina la normal imediat ce scoatem telefonul din apa.

– Cum se manifesta telefonul folosind camera foto/video in apa;

Comportamentul telefonului in timp ce il introducem in apa este diferit in functie de ce aplicatie este deschisa si de modul in care telefonul este introdus in apa. Parcatic care este zona care ia contact cu apa pentru prima oara. Astfel se activeaza diverse lucruri:
– face poze sau capturi de ecran;
– trece de la o camera la alta;
– activeaza diverse meniuri de aplicatii.

Un alt lucru foarte important de retinut este acela de a nu folositi incarcatorul sau conectorul USB in apa sau imediat ce telefonul a luat contact cu apa. Trebuie neaparat sa asteptati ca zona conectorului USB de tip C sa se usuce.

In concluzie S8 Plus face fata contactului cu apa insa nu recomand expunerea prelungita a acestuia pentru ca nu se stie niciodata. Eu astept momentul in care ecranul va fi 100% utilizabil in timp ce este in apa. Stiu ca la Note8 au reusit sa faca functionala utilizarea S Pen-ului in apa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.