Review Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin LED FullHD de 55 cm

De ceva timp caut un televizor de dimensiuni reduse pentru bucatarie, iar in luna iulie la eMAG am prins o reducere buna la Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin cu ecran LED Full HD de 55 cm.

Review Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin LED FullHD de 55 cm

Review Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin LED FullHD de 55 cm

Pentru cei care inca nu stiu, Star-Light este un brand detinut de catre cei de la eMAG, iar sub acest brand, pe langa televizoare gasim o gama variata de electrocasnice.

Dar sa revenim la Star-Light 22DM3500. Imi doream un televizor de dimensiuni reduse, chiar si unul cu ecran HD era suficient, insa oferta celor de la eMAG a facut sa ma aleg cu un fullHD.

Review Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin LED FullHD de 55 cm5

Review Star-Light 22DM3500, un televizor ieftin LED FullHD de 55 cm

Inca de la inceput va spun ca Star-Light 22DM3500 este un televizor fara mari pretentii, insa pentru ce-l voi utiliza eu, isi face treaba foarte bine. Cautam un televizor cu dimensiuni reduse pe care sa-l montez intr-o bucatarie pentru a nu pierde o faza importanta dintr-un meci/film cand fac o omleta, o salata sau cand este randul meu sa spal vasele :). 22DM3500 mai poate fi utilizat fara probleme si intr-o camera/dormitor de dimensiuni mai reduse sau poate pe tereasa din curte. 🙂

Star-Light 22DM3500 este un televizor lansat in 2016, nonSMART, care vine cu urmatoarele specificatii:
– Ecranul este de 55cm (22inch), rezolutie fullHD (1920×1080), cu timp de raspuns 6,5ms, un contrast nativ de 1000:1, un unghi de 176 / 176 grade si o luminozitate de 200cd/m2, unghi de care am fost impresionat dupa cum veti vedea si in video.
– Tuner-ul digital stie de DVB-T (digital terestru) si DVB-C (digital cablu)
– Pe partea de conectica 22DM3500 este echipat cu: o intrare de antena, intrare PC VGA (D-sub), intrare EuroSCART, intrare component, jack pentru casti, un port HDMI si slotul PCMCIA pentru cardul CI+ (merge cu serviciul DIGI SmartCAM); 
– Are un player integrat care are probleme cu subtitrarile la fisierele mkv, nu stie sa faca downscaling (sa redea continut video 2K sau 4k pe ecranul fullHD) si nu stie sa redea sunet DTS. Insa pe mine nu ma deranjeaza pentru ca nu-i voi folosi playerul.
– In rest este un televizor extrem de usor, de 3,1kg care are un consum de 36W.

L-am testat atat cu un decodor de satelit de la DIGI, cat si conectat direct la cablu imperecheat cu o cartela Digi Smart Cam CI+. In ambele situatii s-a comportat foarte bine,

Pana sa-l pornesc eu ma asteptam la o calitate a imaginii foarte slaba, insa nu este chiar asa. Imaginea este una normala fara pretentii, insa suficient de OK sa poti urmarii o emisiune, un film sau chiar un meci de fotbal. Cum va spuneam si unghiul de vizualizare este unul foarte bun asa ca-l poti monta si pe un perete ceva mai sus, fara sa vezi imaginea intunecata, datorita unghiului de vizualizare ceva mai mare.

In plus daca nu ai pretentii foarte mari, il poti folosi cu incredere ca un al 2-lea monitor la calculator. Da, l-am folosit o perioada ca al 2-lea monitor pentru PC-ul pustiului meu.

Meniul este simplu si intuitiv si este un pic diferit in functie de sursa de intrare pe care o alegi

Ce mi-a placut:
– rezolutie fullHD
– unghiul bun de vizualizare 
– meniu intuitiv si usor de folosit
– pretul foarte bun
– conectica buna, inclusiv slot pentru card CI+
– foarte usor

Ce nu mi-a placut:
– telecomanda cam mare
– nu merg subtitrarile la player-ul video si nici nu reda sunet DTS
– player-ul nu stie sa faca downscaling (sa redea continut video 2K sau 4k pe ecranul fullHD)

Concluzii:
Star-Light 22DM3500 este un televizor fara mari pretentii privind calitatea imaginii si a sunetului, insa asa cum sunt acestea, sunt suficiente pentru o utilizare normala intr-un spatiu cum este o bucatarie. Are un pret care te face sa nu mai stai pe ganduri. Eu l-am cumparat de la eMAG la pretul de 379 de lei, insa acum pretul este umflat la 595 de lei. Daca doriti sa-l cumparati, va recomand sa mai asteptati un pic pentru ca pretul variaza, mult timp pretul a fost si 399 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.