Inainte sa va povestesc despre Smart TV-ul LG 32LK6100PLB, sper sa fiti de acord cu mine despre faptul ca generatia de astazi utilizeaza televizorul mai mult pentru a urmarii continutul video de pe platformele de streaming de genul Youtube, Netflix, HBO GO, PrimeVideo sau pentru gaming pe consola (PlayStation, Nintendo, XBOX), si mai putin pentru vizionare de posturilor TV. Asta in cazul in care nu-si folosesc telefonul mobil.

Pustiul meu are un nou SmartTV LG 32LK6100PLB
In aceasta generatie se incadreaza si pustiul meu, care vizioneaza pe telefon continut video de pe Youtube si de ceva timp foloseste televizorul din camera lui pentru Netflix, atunci cand nu are teme de facut. 🙂
In camera lui depozitasem un televizor cam mare, de 108 cm (un LG 43UJ620V), televizor pe care urma sa-l instalez in locul altui televizor ( LG43UH603V), insa nu am avut timp. Pentru ca televizorul era prea mare pentru camera respectiva, am fost nevoit sa-i cumpar un televizor ceva mai mic. Am ales sa caut unul de 32 de inch (80 cm). Asa ca am inceput sa studiez ofertele de pe piata iar criteriile dupa care am cautat au fost urmatoarele:
– diagonala de maxim 80 cm
– sa fie SmartTV
– sa aiba ecran IPS cu rezolutie fullHD
– sa aiba CI+ pentru ca doresc sa-l folosesc cu cardul de la DIGI
– un brand “serios” (LG, Samsung, Philips, Sony…)
– sistem de operare Android sau webOS
– Wifi AC intergrat pentru ca unde il montez nu mai vreau sa montez inca un fir pentru retea.
– buget ~ 1000 de lei
In urma cautarilor au ramas 3 modele in “competitie”:
– LG LED Smart TV 32 LK6100PLB
– LG LED Smart TV 32 LK6200PLA
– Philips LED Smart TV 32 PFS5803/12
In discutie mai erau si cateva modele Samsung inca ceva mai scumpe si mi-am propus sa nu depasesc bugetul, asa ca am ramas sa aleg intre LG si Philips. Daca va intrebati care este diferenta intre cele modele de la LG, in afara de culoarea carcasei nu este nicio diferenta.
Am citit multe review-uri despre ambele modele iar concluzia a fost ca Philips sta ceva mai bine la calitate imaginii si la sunet si mai prost la partea de smart, iar LG sta foarte bine la partea de smart datorita webOS-ului (stiam asta pentru ca detin 2 LG-uri). Pentru a fi sigur de lucrurile pe care le-am citit in review-urile gasite pe internet, am dat o raita prin magazine unde cele 2 televizoare sunt expuse.
Dupa ce m-am convins singur ca nu este o diferenta semnificativa de calitate a imaginii intre cele doua televizoare, si pentru ca pe mine ma intereseaza mult partea de smart, am ramas sa aleg unul dintre cele 2 modele LG, urmand sa-l cupar pe cel pe care il gasec mai ieftin.
In weekend am fost la cuparaturi prin supermarket (nu neaparat pentru TV), insa am tras un ochi si prin magazinele din zona sa vad ce preturi au la televizoare. Asa am gasit modelul LG LED Smart TV 32 LK6100PLB la un pret bun si l-am cumparat.

SmartTV LG32LK6100PLB
In cutie am gasit urmatoarele:
– televizorul de 80 de cm/32 inci
– cele doua picioare ca suport pentru sprijin pe care nu le voi folosi pentru ca il voi monta pe perete cu acest suport TV
– cablul de alimentare fara impamantare, dar cu conectorii in “L”, atat pentru stecher cat si pentru partea pe care o conectezi la TV, lucru foarte util pentru situatiile in care televizorul este montat foarte aproape de perete
– telecomanda (cu 2 bateri AAA) care este identica cu cea pe care o am la LG 43UJ620V, cu butoane dedicate pentru Netflix si Amazone Prime.
– cateva accesorii pentru sitemul de prindere pe perete
– manualul de utilizare

SmartTV LG32LK6100PLB
Despre designe nu sunt foarte multe lucruri de spus. Este un televizor cu un design fara pretentii, cu un plastic negru acceptabil, o rama de culoare gri pe care regasim logo-ul LG in partea de jos. In rest gasim urmatoarele dotari exterioare:
– 3 porturi HDMI
– port de retea RJ45, insa avem si placa de retea WIFI AC
– Slot CI+ care merge cu un SMART Cardul de la DIGI
– 2 porturi de intrare USB
– 2 porturi RF In: unul pentru semnal terestru si cablu, iar unul pentru satelit
– iesire Audio Digital
– Intrare video composite si component
– conectorul pentru alimentare
– cele 4 orificii cu piulite pentru sistemu de preindere pe perete
– doua difuzoare de 10 W

SmartTV LG32LK6100PLB
Cateva dotari din interior:
– Un procesor Quad Core
– Sistemul de operare este WebOS v3.5, dar imediat ce l-am scos din cutie am facut update la v4.10
– Active HDR
– DVB-T2/C/S2 ceea ce inseamna ca pe langa semnal digital prin cablu si terestru poate capta si semnal direct de la o antena de satelit.
– Bluetooth, WIFI AC
– Caracteristici imagine: HDR Effect, HLG, Active HDR, Dynamic Tone Mapping, HEVC, VP9, SHVC, Dynamic Colour
– Caracteristici sunet: Virtual Surround Plus, Clear Voice III, DTS Decoder, Magic Sound Tuning
– compatibil cu Magic Remote
Dupa unboxing i-am facut si cateva teste. Am cautat posturile tv de pe cablu, am testat Youtube, Netflix prin wifi si cateva vizionari prin USB.
Nici in cazul acestui televizor LG nu am testat telecomanda Magic Remote, dar m-am jucat cu aplicatia LG TV Plus de pe telefon (cu Android) si pot spune ca funtioneaza la fel ca si in cazul celorlate televizoare LG testate. Poate singurul minus important al aplicatiei fata de Magic Remote este faptul ca nu poti da comenzi vocale.
Ordonarea posturilor TV pe WebOS este una facila, dar asa cum v-am mai spus si cu alta ocazie, mult mai rapid si usor sa folosesti un calculator impreuna cu aplicatia ChanSort.
– efectuezi o scanare a posturilor
– dupa scanare salvezi lista de posturi pe un USB folosind meniul televizorului
– editezi fisierul salvat pe USB folosind aplicatia ChanSort, ordonand posturile dupa bunul plac
– dupa ce salvezi fisierul il importi inapoi pe TV de pe USB folosind meniul televizorului
Cum spunea, am facut cateva teste de vizionare prin reteaua WIFI, vizionarea pe Youtube, Netflix conectat la un router 4G care primeste internet printr-un sim de a Digi si am ramas impresionat. Chiar daca calitate conexiunii la internet nu se compara cu cea printr-o conexiune prin cablu, am reusit sa vizionez video la o calitate FullHD cu HDR-ul activ.

SmartTV LG32LK6100PLB
Imagine FullHD pe care o reda televizorul LG 32LK6100PLB este una buna. Chiar daca nu este un OLED sau SuperAMOLED, ecranul televizorului are iluminare foarte buna la fel si culorile. Sa nu mai vorbim de unghiurile de vizializare, iar in acest caz televizorul sta mult mai bine ca primul meu televizorul 4K LG43UH603V.
Dar ca sa convingeti puteti urmarii video-ul de pe canal. Era sa uit, cand l-am cumparat cel mai bun pret l-am gasit la Carrefour, intre timp la eMAG a ajuns la pretul a tot oscilat intre 1147 si 1199 de lei.
Daca aveti intrebari despre televizor sau vreti sa testez ceva anume, astept comentarii aici, pe blog.