Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530F/DS) – Unboxing si Mini Review

Mosul a fost generos si de aceasta data, a venit in tolba cu un Samsung Galaxy J5 2017, asa ca astazi am sa-mi dau cu parerea despre el.

Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530FDS) - Unboxing si Mini Review ss

Seria J de la Samsung este printre cele mai vandute serii de telefoane de pe piata, iar J5 a avut cel mai
mai mare succes, fiind un telefon foarte potrivit, bine proportionat, nici foarte mare dar nici mic, insa suficient de puternic ca sa poata face fata cerintelor multimedia, de gaming, audio si video.

Samsung Galaxy j5 2017 este un telefon din zona mid-range cu valente premium (carcasa metalica unibody, ecran HD SuperAmolet, senzor de amprenta), dar la un pret foarte bun, motiv pentru care telefonul a prins foarte bine in piata, mai ales in Romania.

Sincer eu prefer telefoanele cu ecrane mari sau foarte mari, la fel si pustiul meu care detine un J7 (varianta 2016), insa chiar si asa Samsumg Galaxy J5 (2017) este un terminal care pe mine unul m-a cucerit.

Telefonul in cauza este un Golden cu nuante de roze, numai potrivit pentru partenera mea de viata care se desparte cu greu de batranul Galaxy Core Prime, telefon care din pacate, dupa aproape 2 ani si jumatate de utilizare a suferit un mic accident la ecran. Transferul de date l-am facut rapid folosind aplicatia Smart Switch.

Sa vorbim despre ambalaj. Acesta este unul compact, asa cum Samsung ne-a obisnuit si pe care gasim cateva dintre specificatiile telefonului. Aflam ca telefonul poate si utilizat doar cu operatorii de telefonie din zona Euro, iar denumirea completa a telefonului este SM-J530F/DS. In plus mai aflam ca J5 2017 este Dual sim, are camere de 13MP si este compatibil cu aplicatia Knox2.

Dupa cum puteti observa, in cutie, pe langa telefon care vine protejat intr-o folie, mai gasim:
– Manualul de utilizare
– O pereche de casti cu telecomanda pe fir, dar care nu sunt pe placul meu pentru ca nu stau fix in ureche, iar dupa un timp de utilizare ma jeneaza,
– un cablu usb-microUSB,
– un incarcator de 5V si 1.55A,
– si cheita cu ajutorul caruia putem scoate sertarul unde introducem nano simurile si cardul microSD

Hands on
Asa cum spuneam, J5 2017 este un telefon mid-range dar privindul iti da senzatia ca ai in mana unul premium, cu margini rotunjite, cu o carcasa metalica unibody (deci bateria este incastrata) cu un aspect mat care NU lasa urme, deci nici nu aluneca asa usor din mana. Tot pe spate gasim pe langa o gravare cu logo-ul Samasung, camera principala si un blitz led, ambele pozitionate central.

Pe una din laterale gasim butonul de power si difuzorul care este pozitionat in partea superioara, pozitionare care poate fi incomoda in situatiile in care telefonul este tinut in modul landscape (peisaj). Zona respectiva poate fi cu usurinta opturata.

Pe cealalta laterala gasim cele doua butoane de volum si cele 2 porturi pentru nano simuri si portul microSD. In partea de jos gasim portul microUSB, microfonul si conectorul audio pentru casti.
Pe fata gasim ecranul HD super Amolet, camera frontala de 13MP, un blitz led pentru un selfie mai luminos, senzorul de proximitate, difuzorul telefonului, si cele trei taste: home, back si recent apps.

Si daca nu credeti ca J5 (2017) este un telefon bine accesorizat, puteti observa imaginea de mai jos si lucrurile nevazute, cum ar fi, pozitinarea antenelor GSM, NFC si cea 4G LTE:

Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530FDS) - Unboxing si Mini ReviewSpecificatii complete Samsung Galaxy J5 2017

  • Procesor – Octa-Core de1.6GHz
  • Procesor Grafic – Mali T830
  • Ecran – Super AMOLED de 5.2″ (131.8mm), 16M  rezoluție  720 x 1280 (HD)
  • Memorie RAM – 2GB
  • Memorie Stocare – 16GB insa disponibila este 10,1GB plus MicroSD (Up to 256GB)
  • Camera principala – 13 MP cu diafragma F1.7, focalizare automata si blit led
    inregistrare video FHD (1920 x 1080) @30fps
  • Camera frontala – 13 MP cu diafragma F1.9 si blit led
  • Retea – 4G LTE FDD, 4G LTE TDD, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4+5GHz si Wi-Fi Direct, GPS, (Glonass, Beidou), Bluetooth v4.1, NFC
  • Conector – USB 2.0 cu suport pentru MHL si Jack Stereo de 3,5mm
  • Sistem Operare – Android 7
  • Senzori – Accelerometru, Senzor amprente, Senzor miscare, Senzor geo-magnetic, Hall Sensor, Senzor Lumina RGB, Senzor de proximitate
  • Dimensiune (HxWxD, mm) – 146.2 x 71.3 x 8.0
    Greutate (g)
    – 160
  • Baterie – 3000 mAh

Si pentru confirmare aveti mai jos un video de confirmare a specificatiilor cu aplicatia AIDA64.

Teste
L-am testat cu 3DMark in Sling Shot Extrem, benchmark care chinuie chiar si cele mai performate telefoane. Chiar daca in multe situatii nu depaseste 1FPS, este o performata simplul fapt ca il ruleaza.

In AnTuTu a scos un scor de 43505 puncte, iar daca doriti sa vedeti cum s-a comportat in cele doua teste benchmark puteti vedea in video-ul de mai jos.

Galaxy J5 nu are nici o problema in materie de jocuri. Am facut cateva curse in Asphalt8 si RealRace si a mers ca uns.

Am facut si un SpeedTest pe WIFI-ul si pe 4G de la DIG, insa rezultatele (pe care le vedeti in imaginea de mai jos) nu sunt relevante, telefonul poate mult mai mult. Mentionez ca abonamentul de internet este Digi Net Fiberlink 100, iar router-ul poate 300Mbps. M-am ambitionat si am facut un test folosind ca hotspot NOTE3-ul si abonamentul meu Vodafone, iar testele au iesit mai bune. .

Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530F-DS) - Unboxing si Mini Review-speedtest

Partea de software vine cu un Android 7, bine optimizat, cu aceasi interfata si un meniu pe care le gasim si pe flagship-urile Samsung: Galaxy S8, S8 Plus si Note 8.

Senzorul de amprenta este de generatie mai noua, este foarte rapid si poate debloca telefonul chiar si cand ecranul este inchis.

Camerele sunt ambele de 13MP, ambele cu blitz, insa cu diafragme diferite (F1.7 si F1.9). Rezultatele sunt bune, chiar si in conditii de lumina scazuta, mai ales pentru camera frontala, iar ca sa va convingeti am pus mai jos cateva mostre.
Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530F-DS) - Unboxing si Mini Review-speedtest

Puncte forte: 
– lucruri noi imprumutate de la seriile de top:
– senzor de amprenta
– meniu si functii similare cu noile telefoane premium de la Samsung, de exemplu Game Tools.
– dual sim, plus port pentru card microSD
– senzor de amprenta cu folder securizat knox 

Puncte slabe:
– castile nu-mi plac, pur si simplu
– memoria de stocare putea fi ceva mai mare, la fel si memoria RAM, chiar daca telefonul se misca foarte bine, insa pentru Android 8 este cam putin, deci nema update la Oreo.

Daca sunteti in cautarea unui telefon din zona mid range, Samsung Galaxy J5 (2017) este cu siguranta o varianta de luat in calcul. Pentru un telefon mid-range cu design premium pret este unul bun, fiind in momentul review-ului intre 979 de lei (la PCGarage ) si 1049 de lei la eMAG.

One Reply to “Samsung Galaxy J5 2017 (SM-J530F/DS) – Unboxing si Mini Review”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.